De Nederlandse rapper Ronnie Flex is op vrijdag 13 augustus met zijn liveband The Fam headliner van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten. Dat heeft de festivalorganisatie vandaag bekendgemaakt. Op zaterdag 14 augustus is zoukgroep Kassav' uit Guadeloupe top of the bill.
De organisatie achter de Antilliaanse Feesten, naar eigen zeggen het grootste Caribische festival ter wereld, besliste onlangs om gezien de aangekondigde mogelijkheden voor zomerfestivals toch nog een editie 2021 uit de grond te stampen. Het zal weliswaar een wat kleinschaligere editie worden en de vrees bestond dat het moeilijk zou worden om acts uit het Caribische gebied te boeken. Dat blijkt nu echter mee te vallen: naast Kassav' komen ook onder meer Ephrem J (Curaçao), Ir-Sais (Bonaire), Team Latino (Cuba) en Rodry-Go (Colombia) langs, naast de 'Europese' acts Mercadonegro, Fanatiq, Sandro Reyes, Cache Royale en Samora.

"De meeste artiesten wonen momenteel wel in Europa", geeft woordvoerster Freya Verschueren aan. "Hoogstens moeten ze een of twee bandleden proberen over te vliegen uit het Caribische gebied. Maar we zijn toch aangenaam verrast dat we zoveel acts van ons verlanglijstje hebben kunnen boeken. Rond onze datum zijn er ook weinig soortgelijke festivals, dus samenwerken om een artiest te laten touren is niet evident, we hebben op eigen houtje met de bands onderhandeld."

Net zoals andere jaren zal er ook op donderdag al wat te doen zijn op het festival, ditmaal zelfs als officiële derde festivaldag. "We werken nog aan het programma van donderdagavond", stelt Verschueren. "Normaal organiseren we dan al iets op de camping, nu kiezen we er om organisatorische redenen voor om dat op het podium op het festival zelf te doen en hoort het dus echt bij het festival. Maar omdat de versoepelingen voor zomerfestivals pas op 13 augustus starten, bekijken we momenteel nog wat de mogelijkheden zijn."