Aan de Noorderlaan in Antwerpen is woensdag Beats of Golf geopend, de grootste indoorgolfclub van het land. Beats of Golf omvat onder meer vijf grote simulatoren waar je met echte golfclubs en -ballen op maar liefst 150.000 virtuele golfterreinen kan spelen. Je kan er ook je putt-techniek oefenen, vergaderen en ontspannen in een loungeruimte.
Golf is een van de sporten die tijdens de coronacrisis een boost kregen en de initiatiefnemers van Beats of Golf willen op dat succes voortsurfen. "Het zal een kunst zijn om de velen die vandaag interesse hebben in golf en ermee gestart zijn, permanent aan de sport te binden", zegt Luk De Meester van Beats of Golf. "België is een dichtbevolkt land met weinig ruimte, het is niet evident om standaard golfterreinen bij te creëren. Om aan de vraag te beantwoorden zal men dus creatief moeten zijn. Een ruimte als deze kan een oplossing zijn."

In de indoorgolfclub zijn zowel ervaren golfers welkom die willen trainen als beginners en zelfs kinderen. De uitbaters willen de golfsport naar eigen zeggen ook afhelpen van zijn wat elitaire imago. 

"We hebben een start-to-golf programma lopen voor beginners, maar ook studenten zijn hier bijvoorbeeld welkom als ze zich willen ontspannen na de les", zegt De Meester. "Digitaal golfen is ook zeker niet alleen iets voor als het buiten te koud is. Je kan op heel veel terreinen spelen, maar ook gebruikmaken van de data die hier verzameld worden om je techniek bij te schaven."