Riot Games Studios heeft gisteren 8 juni een Sports Emmy Award in ontvangst mogen nemen, in de categorie “Outstanding Esports Coverage”. De prijs is een erkenning van het bedrijf voor de organisatie van de Worlds 2020, die in Shanghai plaatsvonden in volle gezondheidscrisis.

De teams van Riot Games zijn gisterenavond opnieuw in de bloemetjes gezet tijdens de uitreiking van de Sports Emmy Awards. De prijzen worden uitgereikt door de National Academy of Television Arts & Sciences ter erkenning van uitmuntendheid in sportprogramma’s op de Amerikaanse televisie of het internet, rechtstreekse verslaggeving van evenementen en sportcommentatoren.

Een jaar geleden werd de categorie “Outstanding Esports Coverage” ingevoerd. Het productieteam van Riot Games haalde het, net als vorig jaar, in die categorie voor zijn uitzending van de grote finale van de Worlds 2021 in Shanghai. Het moet gezegd worden dat Riot Games al enkele jaren een referentie is op het gebied van het organiseren en produceren van offline evenementen. De studio heeft de organisatie van officiële toernooien op zijn spel overgenomen, nadat de evenementen veschillende jaren door Dreamhack en ESL georganiseerd werden.

We mogen zeggen dat de organisatie van de Worlds uitzonderlijk was. Je mag niet vergeten dat terwijl de wereld volledig stillag, de teams van Riot Games in samenwerking met de Chinese autoriteiten er met brio in geslaagd zijn de competitie door te laten gaan. De productie van een show zoals die in het voetbalstadion van Pudong werd gisteren dan ook terecht beloond. Mocht je het gemist hebben, dan raden wij je aan om de openingsceremonie te bekijken, waar sommige grote sportcompetities nog iets van kunnen opsteken.

Een paar maanden na de Esport Award voor het content productieteam van het LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap, mag Riot Games dus een nieuwe award in zijn kast steken. Het bedrijf is en blijft een leider in de productie van competities.

Copyright afbeeldingen : Yicun Liu/Riot Games