De Zwitser Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland (2.UWT) op zijn naam geschreven. De Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), die de voorbije dagen zijn bloedvorm toonde met winst in de tweede en derde etappe, blijft in het algemene klassement aan kop.
Het peloton kreeg een heuvelrit van 171 kilometer voor de kiezen tussen Sankt Urban en Gstaad. Bissegger maakte in het slot in de regen het verschil en bleef in een sprint met drie de Fransman Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) en Amerikaan Joey Rosskopf (Rally Cycling) voor. Achter hen slaagde Van der Poel, die in het peloton zat dat op meer dan vijf minuten van de winnaar eindigde, erin zijn leiderstrui te houden. De Nederlander heeft in de algemene stand een seconde voor op de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step).

De vijfde etappe voert de renners morgen over 175,2 kilometer van Gstaad naar Leukerbad. De Ronde van Zwitserland telt acht etappes en eindigt zondag. De Colombiaan Egan Bernal won de vorige editie in 2019. In 2020 werd de koers geannuleerd wegens de coronapandemie.