Robbe Ghys heeft de eerste rit in de Baloise Belgium Tour (2.Pro) op zijn naam geschreven. De 24-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise bleef na 175,3 kilometer tussen Beveren en Maarkedal in een sprint Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) voor.
Evenepoel stond weer aan de start van de Baloise Belgium Tour en dat had het peloton geweten. De youngster liet zich meteen opmerken en nam veel initiatief. Evenepoel gaf geen krimp en zijn medevluchters, zoals Victor Campenaerts die niet meer vooruit kon, moesten een na een passen. Toch was het Ghys die aanklampte en Evenepoel in de slotmeters een loer draaide en naar de zege sprintte. Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex) eindigde als derde. Jasper Philipsen wond de spurt van het uitgedunde peloton en werd vierde op 28 seconden.

Morgen krijgen de renners een individuele tijdrit van 11,2 kilometer voorgeschoteld in Knokke-Heist. De Baloise Belgium Tour telt vijf etappes en eindigt zondag. Remco Evenepoel, dit jaar dus ook van de partij, won de vorige editie in 2019. In 2020 werd de koers geannuleerd wegens de coronapandemie.