Enkele dagen na de facelift voor Dr Mundo hebben de ontwikkelingsstudio's van Riot Games een update van Tahm Kench's abilities beschikbaar gesteld op de testserver. Je zal dus iets langer moeten wachten om ervan te genieten tijdens je ranked wedstrijden.

Het bal van de reworks gaat verder nadat de ontwikkelaars van League of Legends eerder dit seizoen hun stappenplan hadden vrijgegeven. Een paar dagen na de complete herwerking van Dr Mundo heeft een andere kampioen van het spel een kleine update gekregen, eentje die maanden geleden al werd aangekondigd en verwacht: Tahm Kench, The River King.

Deze keer geen totale visuele update. Hoewel de betrokken vaardigheden verschillende animaties hebben, is het de spreukenverzameling van de kampioen die het onderwerp is van de miniherwerking. De remodeling zou op de servers moeten verschijnen in patch 11.3, dus nog even geduld en je zal kunnen genieten van de nieuwe versie van de gigantische meerval.

Zijn nieuwe abilities:

Passief: An Acquired Taste

Geen grote veranderingen hier. De auto-aanvallen en toverspreuken die je op je vijanden uitvoert, brengen 2,5% van je gezondheidspunten toe in de vorm van magische schade. Bovendien zal een stack van het effect "An Acquired Taste" op de vijand worden geplaatst, die vijf seconden zal duren. Bij 3 cumulatieve effecten zullen je vaardigheden anders op de vijand inwerken.

Q: Tongue Lash

Tahm Kench gebruikt zijn tong om de eerste vijand die geraakt wordt magische schade toe te brengen. Hij vertraagt de vijand met 40% gedurende 2 seconden. Kleine nieuwigheid, als Tahm Kench een kampioen raakt, heelt hij zijn ontbrekende gezondheid en past hij altijd een stack van Acquired Taste toe. Een kampioen met drie "Acquired Taste"-effecten die geraakt wordt door de vaardigheid zal ook verdoofd worden.

Tahm Kench kan Devour, zijn ultimate, activeren terwijl zijn tong naar de kampioen van de tegenpartij vliegt om hem te verslinden als die al 3 ladingen Acquired Taste heeft.

W: Abyssal Dive

We komen hier tot de kern van de zaak, met een vaardigheid die je ongetwijfeld kent als je met de kampioen speelt, maar die niet staat op de plaats waar je ze gewoon bent.

Tahm Kench's voormalige ultimate wordt zijn W. Tahm Kench duikt en verschijnt weer op de beoogde locatie, waarbij hij een bepaalde hoeveelheid magische schade toebrengt. Nu gooit de vaardigheid alle vijanden in de buurt in de lucht gedurende 1 seconde.

Verslonden bondgenoten kunnen worden meegenomen, maar kunnen er ook vroeger uitspringen.

E: Thick Skin

Geen belangrijke veranderingen voor deze spreuk, maar een kleine opfrissing kan nooit kwaad.

Passief: 45/50/55/60/65% van de schade die Tahm Kench oploopt, wordt door zijn Thick Skin opgeslagen en omgezet in grijze HP. Als hij langer dan 4 seconden out of combat is, wordt grijze HP gebruikt om Tahm Kench te genezen tegen 30-100% van het aantal HP.
Actief: Verandert al je opgeslagen Thick Skin in een schild dat 2,5 seconden blijft.

R: Devour

Tahm Kench verslindt een kampioen gedurende een paar seconden en sluit hem op in zijn buik. De vaardigheid kan opnieuw geactiveerd worden om de eenheid uit te spugen.

Op een vijandelijke kampioen: Allereerst zal je 3 Acquired Taste moeten plaatsen om de vaardigheid op een vijandelijke eenheid te kunnen activeren. De kampioen wordt verslonden gedurende maximum 3 seconden en ondergaat magische schade volgens zijn maximum HP. Tahm Kench is vertraagd met 40% tijdens de duur van het effect.
Op een geallieerde kampioen: De kampioen wordt maximaal 3 seconden lang verslonden en krijgt een schild dat magische schade gedurende 2,5 seconden tegengaat nadat hij is uitgespuugd. Bondgenoten kunnen er ook voor kiezen om eruit te springen vooraleer het effect eindigt. Tahm Kench is vertraagd met 40/25/10% tijdens de duur van het effect, maar kan Abyssal Dive (W) casten.

De update moet ervoor zorgen dat Tahm Kench vroeger in het spel beschikbaar is op de map, zonder te moeten wachten op zijn ultimate. De zorg die aan zijn "Tongue Lash"-vaardigheid werd besteed, zou hem ook in staat kunnen stellen om meer te verschijnen op de toplane, waar we de kampioen nog maar zelden zien. De "Abyssal Dive" wordt een perfecte vaardigheid om een gevecht mee te beginnen.

Copyright afbeelding: Riot Games