Eindelijk weer festivalzomer: dit weten we al

Met de vaccinatiecampagne op volle snelheid, versoepelingen aan de horizon en dalende coronacijfers durven festivalgangers dromen van een mooie zomer. Enkele van de Belgische zomerfestivals bereiden zich voor op een coronaveilige editie, terwijl andere liever nog een jaartje wachten. Dit is wat we al weten over de zomerfestivals.

Rock Werchter

Rock Werchter 2021 gaat door onder de naam Werchter Parklife en presenteert van 1 juli tot en met 1 augustus een maand lang concerten van vaderlands talent, waar telkens 2.500 fans welkom zijn. De openluchtarena in het festivalpark zal het decor zijn voor groepen als Balthazar, Arsenal, Black Box Revelation, Bazart, Tourist LeMC, Regi, Zwangere Guy, Whispering Sons, Selah Sue, Niels Destadsbader…
 
Een aantal van de concerten zijn al uitverkocht, dus als je er nog bij wil zijn, kan je je maar beter haasten om snel een ticket te kopen

Lokerse Feesten

De organisatie achter de Lokerse Feesten kondigde onlangs de eerste namen van de line-up aan. Het festival vindt plaats van 30 juli tot 8 augustus en momenteel is er voor zes van de tien festivaldagen een headliner bekend. Net zoals de meeste festivals zoeken de Lokerse Feesten het in eigen land met Arsenal, Hooverphonic, Brihang, Het Zesde Metaal, Bart Peeters & De Ideale Mannen, Clouseau, Novastar en Gabriel Rios.
 
Fans moeten in bubbels van 4 personen op het festivalterrein blijven. Zo is er dagelijks plaats voor in totaal 1.600 festivalgangers.
 
Meer info en tickets vind je op deze site.

Dranouter

Familiefestival Dranouter gaat dit jaar voor een corona-editie met vier zomersessies van 5 tot en met 8 augustus. Vorig jaar organiseerden ze op dezelfde manier optredens, maar dan kleinschaliger. Op elk van de sessies is er een maximumcapaciteit van 5.000 toeschouwers, die in bubbels van vier onder de grote festivaltent moeten plaatsnemen. Oorspronkelijk was het aantal toeschouwers beperkt tot 2.500, maar door de aangekondigde versoepelingen gaat de organisatie nu uit van een hoger aantal.
 
Op de line-up prijken namen als Brihang, Gabriel Rios, Naima Joris, Bart Peeters, Flip Kowlier, Hooverphonic, Sam De Nef en Het Zesde Metaal.
 
Info en tickets vind je hier.

Tomorrowland

’s Werelds grootste dancefestival gaat dit jaar door op twee weekends, van 27 tot 29 augustus en van 3 tot 5 september, volgens de laatste updates. Vorig jaar kregen we nog een digitale editie. De organisatie wacht nog op de laatste richtlijnen van de overheid vooraleer ze concrete details de wereld insturen, maar ze laten wel weten dat ze hard aan het werk zijn om het festival zo veilig mogelijk te organiseren, mogelijk met sneltests aan de deur. De organisatoren streven ernaar om dezelfde line-up of zelfs een betere te voorzien dan in 2020 gepland was, maar een affiche is er nog niet.
 
Voor de nieuwste updates houd je best deze site in de gaten.

Onduidelijk en afgeschaft

Over Cactusfestival is er nog niet veel informatie. De organisatoren plannen een editie van 8 tot 10 juli, maar het is nog wachten op een line-up. Hetzelfde geldt voor Pukkelpop, dat zou doorgaan van 19 tot 22 augustus. De organisatie achter Crammerock hoopt dat er in september iets kan doorgaan, maar geeft nog geen concrete info.
 
Helaas is het niet alleen goed nieuws. De organisaties achter een aantal zomerfestivals lieten al weten dat er in de zomer van 2021 geen editie komt. Zij wachten liever nog een jaar, tot alles weer mag en de mensenmassa (hopelijk althans) zonder beperkingen weer samen kan dansen en feesten. Fans van Graspop Metal Meeting, Dour, Les Ardentes en Couleur Café zullen nog even geduld moeten hebben.

Muziek

Bekijk alles
Top