Deze sterren zijn verwoede tennisfans

Muziek | Alle ogen van de tenniswereld zijn vanmiddag gericht op Parijs voor de mannenfinale van het toernooi van Roland Garros. In het publiek, dat nu weer op de tribune mag zitten, zijn regelmatig een paar bekende gezichten uit de showbusiness te zien die fan zijn van het gele balletje. Hier zijn een paar sterren die graag naar tennis kijken of zelfs tennissen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leonardo DiCaprio

De Amerikaanse acteur is een vaste waarde bij grandslamtoernooien. Het is bijna alsof hij de tenniscomplexen beter kent dan de spelers zelf. Bovendien worden zijn verschijningen vaak sterk becommentarieerd, want DiCaprio doet zijn uiterste best om onopgemerkt te blijven. Hoofddeksels, zonnebrillen of zelfs een volle baard: het zijn allemaal manieren om de cameralenzen te vermijden. Maar zijn pogingen mislukken vaak. In 2016, tijdens de US Open, stemde de Oscarwinnende acteur er uitzonderlijk mee in om een handtekening te zetten voor een jonge fan die hem had gespot.
 
Aan de andere kant tennist Leonardo DiCaprio ook zelf graag. Dit was te zien tijdens de opnames van 'The Wolf of Wall Street'. Tussen de opnames door kon je de acteur met een racket spotten om een balletje te slaan. Ongetwijfeld een manier om zich voor te bereiden op zijn rol als miljardair. 

Cyril Hanouna

De Franse radio- en tv-presentator zweert bij tennis. Hij herinnert je er graag en regelmatig aan in zijn shows en aarzelt niet om zijn gasten uit te dagen. In april liet Hanouna in een Instagrambericht zelfs weten dat hij klaar was om tegen niemand minder dan Rafael Nadal te spelen!
 
De presentator van 'Touche pas à mon poste' heeft ook al deelgenomen aan de French Open. Niet in het officiële toernooi, uiteraard, maar voor ‘Trophée des Personnalités’, een toernooi voor beroemdheden waarvan de opbrengst naar verenigingen gaat. In 2015 verloor Hanouna de finale van Franse chef-kok Jean Imbert.

Kaley Cuoco

De Amerikaanse Kaley Cuoco, bekend van series als ‘8 Simple Rules’ en ‘The Big Bang Theory’, is tegenwoordig een erkende actrice in Hollywood maar haar carrière had er heel anders kunnen uitzien. Het scheelde immers niet veel of Cuoco had het ver kunnen schoppen in het tennis. Haar ouders gaven haar een racket toen ze pas drie jaar oud was, en de jonge Kaley deed het allesbehalve slecht. Toen ze zes was, deed ze al mee aan haar eerste toernooien en op haar 14de behoorden zij en haar zus tot de topspeelsters in hun leeftijdsgroep in South Carolina.
 
Ze zette haar passie echter opzij voor een andere: cinema. De ster van 'The Bing Bang Theory' heeft in haar carrière al talrijke prijzen gewonnen. Maar ze deinst er nu ook niet voor terug om nog af en toe een balletje te slaan. 

Bob Sinclar

De Franse DJ is ook een echte tennisliefhebber. Hij volgt het professionele circuit op de voet en gaat naar toernooien wanneer hij maar kan. Hij ontdekte de sport tijdens zijn jeugd en had idolen als Yannick Noah en John McEnroe. Ondanks zijn drukke schema probeert Bob Sinclar regelmatig te blijven spelen, waar hij ook is in de wereld. En tijdens de lockdown speelde de DJ oude tenniswedstrijden na die op Youtube stonden, zo vertelde hij aan Trax magazine.  

De liefde van Bob Sinclar voor het racket werd op camera vastgelegd in de clip voor het nummer 'Hello' van zijn collega Martin Solveig. In de video spelen de twee Franse DJ's een wild potje tennis op het Centre Court van de French Open voor een juichende menigte. En uit de clip blijkt duidelijk dat Sinclar een echt talent voor tennis heeft!


Kate Middleton

In Engeland is tennis een zeer populaire sport die er vaak nog op gras wordt gespeeld (kijk maar naar Wimbledon). Het is dus niet verwonderlijk dat de hertogin van Cambridge ook het gele ballenvirus te pakken heeft. Als fan van Wimbledon traint zij vaak bij een Londense club en ze heeft ook een privétennisveld aan het landhuis dat zij deelt met haar echtgenoot, prins William. 
 
Een paar weken geleden bezocht het koninklijk paar de Britse Tennisfederatie. Terwijl ze daar waren, hadden ze de gelegenheid om een paar partijtjes mini-tennis te spelen met enkele studenten. Helaas voor Kate, was het team van William het sterkst!
 
Volg de mannenfinale van 'Grand Slam Tournament' nu zondag om 14u30 op Eurosport of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top