‘Tien Om Te Zien - De Zomer van 199X’: nostalgie ten top

Vanaf zondag kan je een hoogtepunt van je jonge jaren herbeleven op VTM: ‘Tien Om Te Zien’. Tussen 1990 en 1999 was dit iconische concert niet weg te denken uit je zomer en na zoveel jaar wordt het weer van onder het stof gehaald. 

Je kan het je vast nog herinneren: een zwoele zomeravond op de zeedijk van Blankenberge, tienduizenden toeschouwers, het iconisch presentatieduo Anne De Baetzelier en Willy Sommers en de ene hit na de andere. Dat was waar ‘Tien Om Te Zien’ voor stond. Op televisie groeiden de kijkcijfers elke week, waardoor het programma uitgroeide tot het populairste Vlaamse muziekprogramma aller tijden.
 
In 'Tien Om Te Zien' kon werkelijk alles, geen enkel genre bleef onbezongen. Willy Sommers en Bart Kaëll brachten Vlaamse schlagers, De Kreuners kregen het hele publiek mee met hun klassieke rock, en Plaza en de Confetti’s maakten er met new beat een spetterend feest van. Zelfs internationale namen als Kim Wilde, Tina Turner en Paul Young verschenen op het podium aan zee.

Coryfeeën van toen

Vanaf zondag passeren die namen allemaal nog eens de revue in ‘Tien Om Te Zien - De Zomer van 199X’. Elke week wordt aan de hand van een top 10 van meest memorabele momenten teruggeblikt op de geschiedenis van het concert/programma. Uitleg en commentaar wordt gegeven door coryfeeën van toen en sterren van nu.
 
Onder die commentatoren zitten bijvoorbeeld Kenji en Shania Gooris, wiens vader Sam een grote ster was op het podium van ‘Tien Om Te Zien’, Andy Peelman, en Q-dj’s Maarten en Dorothee. ‘Tien Om Te Zien’-gezichten van toen zoals Koen en Kris Wauters, Bart Peeters, Christoff en Belle Perez, halen de leukste en grappigste herinneringen op aan hun tijd in Blankenberge. Ook Anne De Baetzelier en Willy Sommers zijn opnieuw van de partij en natuurlijk mag ‘Tien Om Te Zien’-icoon Jos Van Oosterwijck niet ontbreken. Alle ingrediënten voor avonden vol nostalgie zijn aanwezig.
 
Bekijk ‘Tien Om Te Zien - De Zomer van 199X’ vanaf zondag 13 juni om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Muziek

Bekijk alles
Top