Het klassiek openluchtconcert 'Klassiek in het Park' krijgt deze zomer een extra editie aan de kust. In Westende bij Middelkerke gaat op 22 augustus 'Klassiek aan Zee' door. Dirigent Robert Groslot speelt er met zijn Great Globe Orchestra 'Viva Verdi'. Het evenement is gisteren voorgesteld in Middelkerke.
Na verschillende edities van 'Klassiek in het Park' in Brasschaat doet de organisatie nu ook Westende aan. Vanaf 18.00 uur gaat het evenement van start met promenadeconcerten. Daarbij spelen ensembles met jonge muzikanten van lokale muziekscholen kleine concerten in de omgeving van de festivalsite.

Later op de avond gaat het concert van start. Het Great Globe Orchestra speelt het oeuvre van de Italiaanse componist Verdi. "Mochten de coronamaatregelen het toelaten zullen wij ook dit jaar onze concerten met een klassiek walsbal afsluiten. Tijdens de tweede pauze worden alle stoelen aan de kant geschoven en ter afronding speelt Robert Groslot met zijn orkest nog ten dans", klinkt het bij de organisatie.

De organisatie mikt voor het concert in Westende op een publiek van zo'n 4.000 toeschouwers. Indien de vraag groter is, overweegt de organisatie ook een matinee-concert te voorzien.

Tickets zijn te koop via klassiekaanzee.be en op het nummer 070 345 345. De ticketprijzen variëren tussen 12 euro voor een wandelticket waarbij bezoekers zelf een zitje meenemen tot 150 euro voor een gereserveerde VIP-zitplaats met walking diner.