Democrazy presenteert 15 concertavonden in Gentse haven

De loods van DOK aan de Gentse haven wordt deze zomer weer het decor van een reeks concerten, georganiseerd door Democrazy. Zij kondigden een reeks van 15 concerten aan van 10 tot 18 juli met namen als Meskerem Mees, STUFF. en IKRAAAN.

De concertreeks in de oude industriële loods wordt vanavond afgetrapt door rappers Freddie Konings en DIKKE. Zij zullen optreden voor een publiek dat ingedeeld is in bubbels van 2 en 4 personen. Het is dus nog niet helemaal gedaan met de coronamaatregelen, maar het feit dat de concertreeks kan doorgaan, moet toch al gelden als een positief teken.
 
Vrijdag is het aan het zwaardere werk van Briqueville en Doodseskader om de loods helemaal plat te spelen. Zondag krijgen we dan weer dromerige poppy vrouwenstemmen met Hydrogen Sea en Lili Grace. Volgende week staan Meskerem Mees en Usi Es en Endlingr en Pothamus op het programma. Andere grote namen zijn elektro-jazzformatie STUFF., indierockers The Radar Station, de experimentele funk van PAARD. en de glitterprinses zelve: IKRAAAN.

Magische locatie

De concertreeks biedt aan heel wat lokaal talent uit Gent en daarbuiten de kans om de duivels nog eens helemaal te ontbinden, nadat het uiteraard erg lang stil bleef in de evenementensector. “Als honger de beste saus is, worden dit stuk voor stuk 4-sterrenconcerten!”, aldus de concertorganisator Democrazy.
 
De loods is in Gent bekend als de locatie van DOK, een project waarmee vzw’s CirQ, Ladda en Democrazy acht jaar lang een ontmoetingsplek creëerden in de oude haven van de stad. Socio-culturele projecten, films, sport, concerten… het kon er allemaal. In de plaats van DOK komt er nu een nieuwe woonbuurt, maar de loods waar de afgelopen jaren zo veel cultuur doorging, is voor veel Gentenaars nog steeds een magische site, ideaal voor enkele concerten.

Tickets en info op de website van Democrazy.

Lees hier meer over onze artist of the week Lili Grace!

Muziek

Bekijk alles
Top