Utah is uitstekend begonnen aan de halve finales van de Western Conference in de NBA. De nummer één uit het reguliere seizoen haalde het met 112-109 van de Los Angeles Clippers.
De Jazz stond bij de rust 13 punten in het krijt maar zette de scheve situatie in de tweede periode recht. Donovan Mitchell nam zijn team bij de hand en scoorde in het derde quart in amper twee minuten 10 punten op rij. Hij eindigde uiteindelijk met 45 punten. Dat was bijna het dubbele van Kawhi Leonard (23 punten) bij de bezoekers.

In de halve finale van de Eastern Conference rechtte Philadelphia de rug na het verlies van zondag tegen Atlanta. De Sixers wonnen onder aanvoering van Joel Embiid (40 punten, 13 rebounds) met 118-102 van de Hawks en maakten zo 1-1 gelijk.

Denver komt pas woensdagavond opnieuw in actie tegen Phoenix maar had toch een reden om te vieren. Sterspeler Nikola Jokic werd immers uitgeroepen tot MVP (beste speler) van het reguliere seizoen. De Servische center kreeg bij 91 van de 101 stemgerechtigden de eerste plaats en haalde het overtuigend voor Embiid en Stephen Curry (Golden State), de laureaat van 2015 en 2016.

Jokic (2,11m, 128 kg) speelde alle 72 matchen voor Denver en was goed voor gemiddeld 26,4 punten, 10,8 rebounds en 8,3 assists. Hij volgt op de erelijst de Griek Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), de winnaar van de voorbije twee seizoenen, op.