Mathieu van der Poel toonde zich ook dinsdag de sterkste in de Ronde van Zwitserland, goed voor een tweede zege op rij in de koers waar hij zondag voor het eerst is gestart. "Ik voel me goed", was het understatement van de dag na z'n zege.
Christophe Laporte en Julian Alaphilippe leken op twee junioren toen Van der Poel versnelde. 'Waar ik al die energie vandaag haal? Goede vraag", repliceerde de Nederlander bij de interviewer na de finish. "'Ik had een goede dag. Ik wilde de koers hard maken, net als gisteren op de laatste klim, maar er waren nog dertig tot veertig renners mee."
Het aanvalletje met negen regens zette zich dus niet door, maar geen gesakker bij VDP. Met z'n sprint had hij nog een troef achter de hand. "Ik had bij de eerste passage aan de finish gezien dat de finish me wel lag. Lichtjes omhoog en dus besloten we de kaart van mijn sprint te trekken. Mijn ploegmaten deden ongelooflijk werk nog in die achtervolging en ik weet het af te maken."

En het hoeft nog niet voorbij te zijn voor de kopman van Alpecin-Fenix, die woensdag opnieuw mogelijkheden ziet. "Er volgt wellicht een nieuwe kans, de rit is een beetje gelijkaardig aan die van maandag en dinsdag, maar ze gaan het me niet makkelijk maken. Dat merkte ik vandaag al, de ploeg heeft heel hard moeten werken."
Na woensdag gaat het alleen nog bergop. "Daar kan ik niet mee, dus dan ben ik de leiderstrui kwijt. En een derde zege? Alles is mogelijk. Er moet altijd iemand winnen, dus waarom zou ik dat niet zijn?", lachte hij.

Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 6 tot 13 juni op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx. Naast live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels (4 dagen) en Frank Hoste (4 dagen), krijg je ook elke avond om 20u10 een 18 minuten durend overzicht van de hoogtepunten in het programma ‘Musette’ op Pickx+.
 
Voor zij die niet live kunnen kijken, wordt de uitzending herhaald op Pickx+ Sports 1 net voor de nachtelijke programmatie, elke dag voor de start van de volgende etappe en in het vroege sportblok op Pickx+.