De Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft dinsdag de derde etappe in de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven.
De Nederlandse kampioen sprintte na 182 kilometer tussen Lachen en Pfaffnau iedereen uit het wiel, om zo zijn tweede ritzege op rij te boeken. De ereplaatsen waren voor de Fransen Christophe Laporte (Cofidis) en Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step). Tiesj Benoot (Lotto Soudal) werd beste Belg met een zevende plaats. 

Matje neemt ook de leiderstrui over van de Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ), zondag de beste in de openingstijdrit. In de stand volgt Alaphilippe op één seconde.

De vierde etappe brengt de renners woensdag over 171 kilometer van St. Urban naar het mondaine Gstaad.

Volg de Ronde van Zwitserland elke dag van 6 tot 13 juni op Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx. Naast live-uitzendingen van de etappes met commentaar van Jonas Maes en co-commentatoren Serge Pauwels (4 dagen) en Frank Hoste (4 dagen), krijg je ook elke avond om 20u10 een 18 minuten durend overzicht van de hoogtepunten in het programma ‘Musette’ op Pickx+.
 
Voor zij die niet live kunnen kijken, wordt de uitzending herhaald op Pickx+ Sports 1 net voor de nachtelijke programmatie, elke dag voor de start van de volgende etappe en in het vroege sportblok op Pickx+.