Op speeldag 2 van de Belgian League leverde KRC Genk een opmerkelijke prestatie door twee keer te winnen. En Sector One, dat domineert nog steeds de competitie dankzij een overwinning tegen titelverdediger KVM Esports, dat minder goed in vorm lijkt dan vorig seizoen.

De spanning was gisteren voelbaar op de tweede dag van de Belgian League, ons nationaal League of Legends-kampioenschap. Na een eerste competitiedag waarop de teams de kwaliteiten van hun concurrenten hebben ingeschat, zitten ze nu in het heetst van de strijd. De ploegen hebben genoeg tijd gehad om te trainen, excuses over problemen met de opstelling kunnen de vuilbak in.

De eerste wedstrijd ging tussen de Mechelaars van KVM Esports en ION SQUAD. Die laatste liet in de eerste minuten van het duel een solide prestatie optekenen door de voorsprong van KVM tot een minimum te beperken. De early game werd gekenmerkt door een van beide teams beruchte wil om te vechten. Agressie was er zeker. Maar KVM is regerend kampioen, en dat wil toch iets zeggen. Wanneer het collectieve spel niet rendeert, is het de individuele klasse van de Mechelaars die de bovenhand neemt. Zo schotelde Mikkel ons een opmerkelijk spel met zijn Sylas voor. KVM won van ION SQUAD.

KRC Genk maakte vervolgens zijn opwachting voor zijn eerste wedstrijd van de avond, een strijd tegen Team 7AM. Na een eerder teleurstellende eerste week van het talentvolle Genkse team, toonden ze gisteren een volledig ander gelaat. Zelfs met sterke picks in de meta kon 7AM niet de overhand krijgen en het liet Genk geleidelijk de controle over de verschillende neutrale doelen op de map nemen. Het resultaat? Een eerste overwinning voor KRC, dat we later op de avond terug zouden zien voor een duel met Starlan Gaming.

Nadien volgde de wedstrijd waar we al sinds de finale van de Spring Split op zaten te wachten: de clasico tussen titelverdediger KVM Esports en verliezend finalist Sector One. Terwijl velen een duidelijke en cleane overwinning van de Mechelaars verwachtten, draaiden de tijdens de mercato aangebrachte wijzigingen in het team van Sector One goed uit. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de vossen agressief en ze gebruikten Zhergoth's pick Gwen om het potentieel van de nieuwste kampioen die door Riot Games is uitgebracht, optimaal te benutten. Het recept werd een voltreffer voor S1. Na bijna twee maanden namen de Vossen revanche en dienden ze de Mechelaars hun eerste verlies van het reguliere seizoen 2021 toe.

Vervolgens was het al tijd voor de laatste wedstrijd van de avond. KRC Genk keerde terug voor zijn tweede wedstrijd, terwijl Starlan Gaming op de server verscheen vergezeld door hun leger van ultra's in de chat. Maar de 6e man van SGC deed KRC Genk niet twijfelen, de Limburgers wonnen overtuigend. We onderstrepen graag de prestatie van Guertas, de jungler van het team, die in het begin van het spel heer en meester was.

Na deze tweede week behoudt Sector One zijn eerste plaats. Volgende week zullen de vossen moeten bevestigen tegen Team 7AM, dat de rode lantaarn deelt met ION SQUAD. Die laatste zal het moeten opnemen tegen Starlan Gaming, een wedstrijd die spannend belooft te worden. We zien elkaar volgende maandag op Proximus Esports voor speeldag 3 van de Belgian League Summer Split 2021.