Nadat eerder al verschillende Belgische cineasten het nieuws kregen dat ze met hun film volgende maand richting Cannes mogen trekken voor het prestigieuze filmfestival, zijn vandaag nog twee Belgische (co)producties toegevoegd aan de affiche. Het gaat om "Mon légionnaire" van de Française Rachel Lang, een productie van het Belgische Wrong Men, en "Aya" van Fransman Simon Coulibaly Gillard, geproduceerd door het Brusselse Michigan Films.
"Mon légionnaire" van Rachel Lang, een film over wat het Vreemdelingenlegioen doet met relaties, zal te zien zijn in de Quinzaine des réalisateurs, die van 7 tot 17 juli loopt. "Aya", de debuutfilm van Simon Coulibaly Gillard, wordt vertoond in ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), een nevensectie van het festival, en speelt zich af in Ivoorkust.

België is goed vertegenwoordigd op de Croisette: onder meer Joachim Lafosse neemt met zijn nieuwe film "Les intranquilles" deel aan de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. Het filmdebuut van Laura Wandel, "Un Monde", en "La Civil" van de Vlaams-Roemeense Teodora Ana Mihai zijn dan weer geselecteerd voor de officiële selectie "Un Certain Regard".