Oostende slechts één overwinning verwijderd van Euromillions Basket League titel

Basketbal | Voor de Oostendenaars is de titel nu zo dichtbij dat ze hem bijna kunnen raken. Door maandagavond opnieuw te winnen van Bergen (74-68), zijn de titelverdedigers heel dicht bij een nieuwe triomf. Maar Bergen, dat met de rug tegen de muur staat, zal al haar kansen tot het einde van de finale verdedigen. De vierde ronde wordt vanavond gespeeld om 19u45.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Belgisch basketbalkampioenschap heeft een spannende ontknoping in petto, die zelfs de neutraalste fans in vervoering zal brengen. Na drie wedstrijden heeft elk team zich thuis goed staande gehouden. Filou Oostende won de eerste wedstrijd in de Versluys Dome, voordat de Vossen twee dagen later hetzelfde deden in de mons.arena.
 
De derde wedstrijd was dus van het grootste belang in deze best-of-five finale, en het was de Oostendse ploeg die de wedstrijd won, opnieuw op hun thuisgrond. Net als in de eerste twee games, was de wedstrijd erg close. Onder aanvoering van een vurige Arik Smith begon Bergen goed, maar de kustploeg bleef alert en kwam zelfs voor de pauze op voorsprong (33-29).
 
Maar vier punten voorsprong is niet genoeg in zo'n wedstrijd, en de mannen van Vedran Bosnic kwamen terug tot 51 in een knotsgekke derde kwart, met name dankzij Skylar Spencer. De laatste periode was beslissend, en het was de kwaliteit van de spelers op de bank van Oostende die de balans deed doorslaan in hun voordeel.  De Vossen waren buiten adem op het einde van de wedstrijd.

Het belang van de bank
 
Het was vanaf het begin voorspeld: fysieke conditie zal een cruciaal element zijn in deze finale. In technisch en tactisch spel zijn beide ploegen dit jaar gelijkwaardig, zoals hun hechte tegenstand laat zien. Het is niet voor niets dat Oostende en Bergen de reguliere fase afsloten met evenveel punten. En beide coaches kunnen rekenen op goede aanvoerders. Maar een seizoen, en vooral de play-offs, winnen, is een werk van (letterlijk) lange adem.  
 
De bank van Bergen is niet zo sterk als die van Oostende. De Vossen zijn vastberaden, maar op fysiek vlak hadden ze maandagavond moeite om hun tegenstanders bij te houden. De wisselspelers waren niet in staat hun spelpeil te verhogen. Ter vergelijking, de bank van Bergen scoorde slechts 5 punten in totaal, terwijl Oostende 38 punten scoorde. En net als in de eerste ronde verloor Bergen de wedstrijd in de laatste momenten. In deze best-of-5, is dit waarschijnlijk het enige wat hen op papier onder hun rivaal plaatst.
 
Voor het eerst in deze finale zou de volgende wedstrijd beslissend kunnen zijn. Als Oostende wint, hebben ze hun 10de titel op rij te pakken en worden ze de grootste Belgische club uit de geschiedenis (22 titels in totaal, een record). Bergen heeft nu geen andere optie dan thuis te winnen als ze hun hoop op een allereerste titel levend willen houden.
 
Bekijk de play-off-finale van de EuroMillions Basket League tussen Filou Oostende en Belfius Bergen op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Het uitzendschema van de playoff finale:
 
Woensdag 9/6: Belfius Bergen - Filou Oostende (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)
Vrijdag 11/6 (indien nodig): Filou Oostende - Belfius Bergen (vanaf 19u45 op Pickx+ Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top