Laatste aflevering van 'Buurman, wat doet u nu?': dit blijft ons bij

Op Eén kan je vanavond kijken naar de laatste aflevering van het vijfde seizoen van de reeks ‘Buurman, wat doet u nu?’. Cath Luyten bezoekt voor de zesde woensdag op rij een spraakmakende BV om hun dagelijkse leven mee te volgen. In de laatste aflevering is dat acteur Benny Claessens.

Het vijfde seizoen van ‘Buurman, wat doet u nu?’ zag er ietwat anders uit dan de vorige. In de eerste reeksen stak Cath Luyten de Nederlandse grens over om kennis te maken met onze bekende noorderburen. In de vierde seizoen bezocht ze ook enkele Belgen, maar in het vijfde zocht ze het, omwille van de pandemie, maar ook omwille van de interessante gesprekspartners, enkel nog in eigen land. Nog steeds bracht ze een tweetal dagen door met de BV’s, al dan niet met een overnachting erbij.
 
In de laatste aflevering gaat ze op bezoek bij Benny Claessens, de acteur die bij het grote publiek bekend werd als Benny in ‘Het Geslacht De Pauw’. Onlangs schitterde hij nog in het tragikomische ‘Albatros’ als de eeuwig sarcastische Geoffrey. Sinds 2010 woont hij in Duitsland, waar hij ook regelmatig op de planken staat en bouwt aan zijn doel om met zijn acteerwerk de wereld te veranderen. De lockdown zag hij als een kans om zijn eigen industrie grondig onder de loep te nemen, zo zei hij in een interview met Knack Focus.

Mooie momenten

Caths Luytens bezoek aan de openhartige en rechtvaardige Benny Claessens belooft dus een aantal spraakmakende momenten op te leveren. Ook uit de vorige afleveringen onthouden we enkele mooie en ontroerende fragmenten.
 
Zo was er het bezoek aan Sien Eggers, die toegaf dat ze in tijden van lockdown af en toe een “sluier van verdriet” over haar heen voelt komen. “Iedereen heeft een bubbel en ik niet”, zei ze. Wanneer haar drukke acteerleven on hold gezet werd, werd ze geconfronteerd met een gevoel van eenzaamheid. Ook het verhaal van motorcrosser Stefan Everts greep naar de keel. Hij kroop door het oog van de naald toen hij in Congo malaria kreeg en in een coma belandde, en vertelde daar in ‘Buurman, wat doet u nu?’ voor het eerst over.
 
Het moest niet allemaal melancholisch zijn. Bij gewezen ‘Man Bijt Hond’-reporters Kris Piekaerts en Yves Vanlinthout kon er een lach vanaf, zeker wanneer Yves met camera’s aan zijn lijf gebonden coronaproof een rondleiding geeft in zijn zorgcentrum. De reden waarom hij daar verblijft is dan weer wel droevig te noemen. Kris zorgt intussen voor zijn bejaarde vader. Boezemvrienden blijven ze in elk geval voor altijd.
 
Bekijk de laatste aflevering van ‘Buurman, wat doet u nu?’ op woensdag 9 juni om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top