Krijgt RWDM een kapitaalsinjectie uit de VS? Sinds enkele dagen wordt de Brusselse club aan de Amerikaanse investeerdersgroep KFG (Kapital Football Group) gelinkt omdat sterke man Joseph DaGrosa in de Engelse media hintte op een deal met 'een Belgische tweedeklasser uit Brussel'.
DeGrosa liet verstaan dat hij wil investeren in kleinere clubs uit Portugal, Brazilië en België. "In België staan we dichtbij een deal met een tweedeklasser met een geschiedenis op het hoogste niveau. We willen hen terug naar eerste klasse loodsen. Dat zou - met de hulp van onze talentenacademies - in twee jaar tijd moeten lukken.”

Die academies bevinden zich in Zuid-Amerika en Afrika en DeGrosa zou voet aan de grond willen krijgen in België om de grootste talenten van die academies naar Europa te loodsen.

Niet verkopen, maar...

Bij RWDM willen ze bij monde van voorzitter Thierry Dailly bevestigen noch ontkennen dat er een deal aan zit te komen. Dailly gaf meer uitleg bij bruzz.be “Er zijn met veel kandidaten gesprekken gaande. Soms al anderhalf jaar lang. Het gaat om Amerikanen, Engelsen, Fransen en zelfs groepen uit de Emiraten. Onze groei de laatste jaren, onze traditie, maar ook onze ligging in de Europese hoofdstad maken ons aantrekkelijk.”

Toch heeft Dailly enkele belangrijke eisen als er potentiële investeerders over de vloer komen. “We willen zeker niet verkopen. Elk project zal dus mét mezelf en mijn team zijn. Wij waken over het project. De stabiliteit van de club staat voorop. Kapitaalkrachtige partners toevoegen, lijkt me een logische evolutie. Als er een investeerder komt met de juiste visie zullen we met hen in zee gaan. Dat kan morgen gebeuren, maar ook pas binnen een jaar.”