Een week voor de herstart van het Europese kampioenschap League of Legends heeft SK Gaming aangekondigd dat de Belgische midlaner Ersin “Blue” Gören niet zal deelnemen aan de eerste competitieweek. Vervanger Mihail “twohoyrz” Petkov zal zijn rol overnemen.

De gezondheid van esporters is een onderwerp dat terecht steeds belangrijker wordt in het milieu. De organisaties, die zich grotendeels bewust zijn van het probleem, zorgen voor hun spelers als echte atleten en gaan zelfs zo ver dat ze hen op de bank zetten in geval van problemen.

Vandaag zag de Duitse organisatie SK Gaming zich genoodzaakt om één van zijn spelers om medische redenen rust te geven. Helaas is die speler de Belg Ersin “Blue” Gören, midlaner van de formatie sinds november 2020.

Volgens het communiqué dat de Duitse organisatie deze maandag 7 juni heeft gepubliceerd, is de Belg enkele dagen geleden in het ziekenhuis opgenomen met pijn in de borststreek en ademhalingsproblemen. Hoewel er in deze tijden natuurlijk vermoedens rezen over een besmetting met covid-19, hebben tests snel aangetoond dat de jonge speler het virus niet heeft opgelopen.

De artsen hebben gezegd dat hij snel zal herstellen, maar SK neemt geen enkel risico en schrijft dat de midlaner een longarts zal raadplegen om zeker te zijn van een volledig herstel. Blue zal uiteraard niet worden opgesteld voor de eerste week van de Summer Split in het LEC, maar zal naar verwachting in de tweede week terugkeren. Zijn wederoptreden zal natuurlijk afhangen van zijn gezondheid.

Bij afwezigheid van Blue, zal Mihail “twohoyrz” Petkov de rol van midlaner op zich nemen. De eerste wedstrijddag zou dus wel eens ingewikkeld kunnen worden voor SK Gaming, dat tijdens de mercato veel veranderingen heeft ondergaan. Zo zullen we hun coach op de support aan het werk zien. Het wordt een druk weekend voor SK, dat het maximum zal moeten halen uit zijn wedstrijden tegen Astralis, Misifts en G2 Esports.

Copyright afbeelding: Michael Konkol/Riot Games