'S Werelds nummer een Novak Djokovic heeft zich in Parijs voor de kwartfinales van Roland-Garros geplaatst. Dat gebeurde lang niet zonder slag of stoot. De 34-jarige Serviër had vijf sets nodig tegen de 19-jarige Italiaan Lorenzo Musetti (ATP-76). Die gooide na 3 uur en 27 minuten, bij een 4-0 achterstand in de vijfde set, moegestreden de handdoek.
Djokovic verloor de eerste twee sets telkens in een tiebreak; 6-7 (7/9) en 6-7 (2/7). Daarna was het beste eraf bij de jonge Italiaan, die nog slechts één game zou winnen. Djokovic won set drie en vier met 6-1 en 6-0 en hoefde de vijfde niet eens volledig uit te spelen. 

Voor Musetti was het de eerste deelname aan een Grand Slam. In zijn eerste drie wedstrijden op het allerhoogste niveau schakelde hij David Goffin (ATP-13), de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-57) en zijn landgenoot Marco Cecchinatico (ATP-83) uit.

Om een plaats in de halve finales treft Djokovic opnieuw een Italiaan. Hij gaat het gravel op voor een duel met Matteo Berrettini (ATP-9), die in de achtste finales dankzij het forfait van Roger Federer (ATP-8) niet in actie hoefde te komen.

Bij de vrouwen heeft Sofia Kenin (WTA-5) zich niet voor de kwartfinales van Roland-Garros kunnen plaatsten De 22-jarige Amerikaanse, vorig jaar finaliste op het gravel in Parijs, moest met 6-1 en 6-3 het onderspit delven voor de Griekse Maria Sakkari (WTA-18), die een ronde eerder al Elise Mertens (WTA-15) uitschakelde.
Body [235]

Het is de eerste keer dat Sakkari de kwartfinales van een Grand Slam bereikt. Om nog beter te doen moet ze voorbij de winnares van het duel tussen de Poolse titelverdedigster Iga Swiatek (WTA-9) en de Oekraïense Marta Kostyuk (WTA-81).