'Conjuring 2': een uiterst spannende horrorfilm die moet gezien hebben!

Gisteren kwam het derde deel van de 'Conjuring'-trilogie uit in de Belgische cinemazalen. Een film die wordt geprezen om haar spannende verhaallijn en intense horrorscènes. Maar voordat je naar de cinema holt, stelt Proximus voor om een kijkje te nemen naar ‘The Conjuring 2’ op Netflix. Op deze manier kan je alvast wennen aan de spanning en verschrikkingen!

 

In deze populaire horrorfilm uit 2016 zien we hoe de paranormale onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine (Vera Farmiga) eind jaren zeventig naar het Verenigd Koninkrijk afreizen om een 11-jarig meisje te onderzoeken dat luistert naar de naam Janet Hodgson (Madison Wolfe) en bezeten lijkt te zijn door een demon. Aangekomen bij het meisje en haar gezin merken de onderzoekers op dat de geest steeds meer macht krijgt over het kleine meisje en een ramp onafwendbaar lijkt… tenzij ze de geest kunnen verdrijven.

 

Gebaseerd op getuigenissen

De films zijn gebaseerd op de neergeschreven verhalen van Edward Warren en Lorraine Warren, twee zelfverklaarde Amerikaanse paranormale onderzoekers die aan het einde van de twintigste eeuw op onderzoek uitgingen bij paranormale gebeurtenissen. De twee zelfverklaarde onderzoekers gaven les over hun bevindingen en schreven boeken waaronder ook ‘Amityville Horror’, een verhaal over een echtpaar in New York dat naar eigen zeggen verdreven werd uit hun huis door een demonische aanwezigheid. Dit verhaal werd door onafhankelijke experts afgedaan als een hoax en verfilmd in 1979.

 

Boordevol aanwijzingen

De Australisch-Chinese regisseur James Wan, die ook meewerkte aan de 'Saw'- en 'Insidious'-films, kon het niet laten om talloze verwijzingen naar de kwaadaardige geest in de filmscènes te verwerken. Aandachtige kijkers zullen bijgevolg opmerken dat de letters v,a,l en k meermaals samen in beeld tevoorschijn komen. Deze letters vormen samen de naam van de boze geest die in het huis leeft, maar dat komen de kijkers pas op het einde van de film te weten… of zelfs helemaal niet.

 

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Het derde deel van de 'Conjuring'-franchise is net uit in de Belgische cinemazalen. Enkele jaren na de angstaanjagende gebeurtenissen in het Verenigd Koninkrijk worden de twee onderzoekers gevraagd om de verdediging op te nemen van een Amerikaanse jongeman die schuldig wordt bevonden aan moord maar claimt bezeten te zijn geweest door een duistere geest. Als de twee onderzoekers vervolgens nagaan vanwaar de demon komt en wat diens bedoelingen zijn, stuiten ze op een groot geheim dat leidt tot de ontdekking van een geheime en duistere cultbeweging.

Ontdek ‘The Conjuring 2' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Films

Bekijk alles
Top