Saartje ontvangt ‘Dertigers’ Yemi Oduwale en Evelien Van Hamme

In het praatprogramma ‘Saartje’ zijn deze week twee acteurs uit het populaire feuilleton ‘Dertigers’ te gast. Het derde seizoen van de reeks over de zeskoppige vriendengroep werd vorige maand afgerond en sindsdien wordt er volop gewerkt aan het vervolg.

Deze week is het verband tussen de twee gasten op de sofa van ‘Saartje’ meteen duidelijk: Evelien Van Hamme (a.k.a. Tinne) en Yemi Oduwale (Elias) acteren samen in ‘Dertigers’. Die reeks brak dit jaar alle records op het streamingplatform VRT NU toen het derde seizoen in zijn geheel gedropt werd. Na het enorme succes van het seizoen, wachten fans ongeduldig op het vierde, en daar zouden de makers van de serie momenteel naarstig aan werken. Beide acteurs hebben in het verleden al verteld dat het niet altijd op rolletjes liep.

Evelien Van Hamme

Evelien studeerde drama aan het RITCS, maar dat was zeker geen garantie op stabiele werkgelegenheid. “Een acteercarrière brengt onzekerheid mee”, vertelde ze in een interview met HLN. “Daar heb ik mee leren omgaan. Ik heb twee handen aan mijn lijf. Als de opdrachten uitblijven, komt er wel iets anders. Samen met een bevriende actrice geef ik toneelworkshops aan culturele centra, bedrijven en groepen. Mijn eerste liefde blijft wel spelen. Met ‘Dertigers’ zit ik echt op een wolk.” We hopen alvast dat ze nu definitief doorgebroken is en dat we haar nog veel mogen zien acteren.

Yemi Oduwale

Yemi heeft naast zijn rol in ‘Dertigers’ ook een vaste rol versierd in ‘Thuis’, maar hij relativeerde zijn succes onlangs nog in een interview. “Hoeveel seizoenen komen er nog van 'Dertigers'? Hoelang loopt Dries nog rond in 'Thuis'? Ik heb me erbij neergelegd dat het elke dag voorbij kan zijn”, zei hij. Net zoals zijn collega Evelien nam hij tussen het acteerwerk door ander jobs aan, bijvoorbeeld achter de toog van Bar Jos op de Vlasmarkt in Gent. En hij sluit ook niet uit dat hij ooit weer een andere industrie opzoekt mocht het acteerwerk even op een laag pitje komen te staan. Wordt de werkgelegenheid in de acteerwereld een van de belangrijke thema’s in ‘Saartje’?
 
Ontdek wat deze 'Dertigers' nog meer met elkaar verbindt in de vierde aflevering van 'Saartje' op 10 juni om 22u op Pickx+ (zender 13) op je TV. Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! 

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer.


Kom hier meer te weten over 'Saartje' en haar wekelijkse gasten!
Deze gasten worden verwelkomd in de studio van ‘Saartje’
Week van LGBTQ in de eerste aflevering van 'Saartje'
Deze week in ‘Saartje’: Alex Agnew en Margriet Hermans
Moora Vander Veken en Nic Balthazar op de sofa van ‘Saartje’ 
Saartje Vandendriessche voelt zich goed als gastvrouw van ‘Saartje’: “Leuk, maar spannend”

Films

Bekijk alles
Top