Nederland rekent meer dan ooit op woelwater Memphis Depay

Voetbal | Memphis Depay is wellicht de beste aanvaller bij Nederland. Toch is er het nodige scepticisme ontstaan omtrent de aanvaller van Olympique Lyon. De Nederlander hoopt elke criticus op het EK helemaal de mond te snoeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Depay brak als jong talent helemaal door bij PSV en toonde op het WK 2014 zijn grote talent aan de hele wereld. Daar flitste hij onder Louis van Gaal en Nederland werd mede dankzij Depay toch knap derde op dat WK. Van Gaal haalde hem een jaar later naar Manchester United, maar dat draaide op niets uit. Depay, die 34 miljoen euro had gekost, kon er de hoge verwachtingen niet inlossen.

Na anderhalf jaar pakte hij er zijn biezen en trok hij voor 16 miljoen euro naar Olympique Lyon. Daar presteerde hij uitstekend. In 4,5 jaar wist Depay er 76 keer te scoren in 178 wedstrijden. Afgelopen seizoen kende hij zijn beste jaargang met 20 goals. De 27-jarige aanvaller is einde contract en de kans is bijzonder groot dat hij eerstdaags bij FC Barcelona zal tekenen. Daar hoopt hij de stap naar de wereldtop te zetten.

Besproken figuur

In Nederland is Depay een veelbesproken figuur. De aanvaller kende geen makkelijke jeugd en wist zich via het voetbal financieel onafhankelijk te maken. Depay geniet ook van het leven en toont dat ook. Hij rijdt rond in een Bentley en kreeg het in Rotterdam een keer aan de stok met een agent, hij zorgde voor ophef met een foto met een lijger (een kruising tussen een tijger en een leeuw), maakte zijn eigen rapliedjes, pronkte met een juweel ter waarde van 100.000 euro en ga zo maar door. Depay liet zich ook opmerken in een betoging tegen racisme in Amsterdam. Depay heeft zijn voor- en tegenstanders. Er lijkt geen grijze zone te bestaan in Nederland: je bent voor hem of tegen hem.

De aanvaller zorgde ook voor een nieuwe doelpuntenviering door met zijn twee wijsvingers de oren dicht te houden. "Ik ben christelijk. Het is mijn manier om God te bedanken en te laten zien dat ik blind en doof ben voor de wereld, voor de mening van mensen", vertelde hij in gesprek met BEIn Sports. De viering werd overgenomen door tientallen voetballers.

Betrokken bij 48 goals in 64 interlands

Depay is de grote hoop op EK-succes bij Nederland. Hij haalt er al jaren een hoog niveau. In 64 interlands wist hij voorlopig al 26 keer de weg naar de netten te vinden en 22 assists te leveren. Met zijn kracht, snelheid, scorend vermogen, dribbels en techniek is hij een zeer complete aanvaller. Nederland had vroeger bijzonder veel weelde in de aanval, maar momenteel heeft het met Memphis Depay slechts één aanvallende wereldtopper in de selectie. All eyes on Memphis.

Volg alle EK-wedstrijden, en in het bijzonder die van de Rode Duivels op Eén of Canvas via Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top