Zowel Tsitsipas als Medvedev speelden een overtuigende eerste week op de French Open. Vorig jaar was Stefanos Tsitsipas halve finalist, Tsitsipas kon nog nooit winnen op Roland Garros. Dit jaar staan beide tennissers als outsider op het veld. In de kwartfinales nemen ze het tegen elkaar op in wat een felbevochten strijd tussen spelers met een totaal verschillende stijl belooft te worden. 
De wedstrijd tussen Stefanos Tsitsipas en Daniil Medvedev is misschien wel de meest aantrekkelijke affiche van de kwartfinales op Roland Garros. De twee mannen wonnen hun eerdere wedstrijden zonder veel moeite en maakten van de gelegenheid gebruik om te laten zien dat de conditie bij beiden top is.
 
Na twee foutloze rondes tegen Chardy en Martinez moest de Griek zich meten met de 2 meter grote John Isner, aan wie hij slechts één set toestond. Vervolgens maakte Tsitsipas korte metten met Carreño Busta, de 12e speler op de wereldranglijst en specialist op gravel. Tsitsipas staat dus met een uitstekend zelfvertrouwen aan de start van de kwartfinales, zeker nu blijkt dat zijn service nooit eerder van zo’n hoog niveau was.
 
De 22-jarige heeft al een vruchtbaar seizoen achter de rug, met een kwarfinale in Rome, finale in Barcelona en overwinningen in Lyon en Monte-Carlo mag hij sterke ambities hebben in Parijs. Tsitsipas zal geen genoegen nemen met een top-8, zeker na zijn halve finale van vorig jaar. 
 
Medvedev vindt zijn ritme

Het tegenovergestelde geldt voor Daniil, hij is al tevreden door zijn kwalificatie voor de kwartfinales. De Rus heeft nog nooit gewonnen op Roland Garros en liet al blijken een hekel te hebben aan de ondergrond. Maar nu is de situatie veranderd, waardoor hij met een positiever perspectief naar Parijs afzakte. De nummer twee van de wereld liet dit jaar al mooie wedstrijden zien tegen Bublik, Paul en Opelka. Aan Cristian Carrin, nummer 22 in de wereld, had hij een grotere kluif. Na drie loodzware sets kwam Medvedev alsnog als winnaar uit de bus. Het is duidelijk dat Medvedev zijn ritme op gravel begint te vinden. Volgens hem zorgen de wedstrijdomstandigheden en ballen voor een sneller spel, en dat zorgt mee voor zijn succes. Hij vindt het snellere spel leuker, en dat geeft hem dan ook vertrouwen. Hoewel we het niet verwachtten, staat Medvedev in de kwartfinales, wat betekent dat hij aan zijn beste Roland Garros uit zijn carrière bezig is. 
 
Clash tussen twee stijlen

De clash belooft een ferm spektakel op te leveren. Enerzijds kan men denken dat Tsitsipas de favoriet is door zijn kwaliteiten op gravel, zijn mooie touchdown en uithoudingsvermogen om de tegenstander te vermoeien. Toch zal Medvedev zich niet snel gewonnen geven. Als hij erin slaagt de zware klappen en snelle tegenaanvallen te counteren, kan hij de Griek zonder meer pijn doen. Beide spelers hebben een stalen mentaliteit en opgeven staat bij geen van hen in het woordenboek. De laatste ontmoeting tussen Tsitsipas en Medvedev dateert van de halve finale van de Australian Open in februari. Toen draaide de wedstrijd na drie sets uit op winst voor Medvedev. 
 
In de halve finale neemt de winnaar het op tegen Alexander Zverev of Alejandro Davidovich Fokina. De Duitser is ook in topvorm en Fokina is de grootste verrassing van deze kwartfinales. De 22-jarige speler bereikt voor het eerst de kwartfinale van een Grand-Slam. Met zijn agressief spel en vurige mentaliteit is hij nu al een sensatie die ook de komende jaren nog veel potentieel om te groeien heeft. Zonder twijfel erfde hij die vurige mentaliteit van zijn vader, die bokste. Zijn duel met Zwerev levert zonder twijfel ook spektakel op.
 
Volg Roland-Garros twee weken lang op de verschillende RTBF-zenders, op Eurosport en op France Télévisions.