Afgelopen weekend wonnen de Brooklyn Nets hun eerste wedstrijd in de halve finales van de Eastern Conference. De wedstrijd werd aangekondigd als een topduel tussen twee sterke teams maar baarde een muis. Dat komt door het vroege uitvallen van James Harden en de wanprestatie van de Milwaukee Buccaneers.

Het moest de finale avant la lettre worden waarin de Brooklyn Nets met Kevin Durant, Kyrie Irving en James Harden de ijzersterke Milwaukee Buccaneers halt zouden toeroepen. Dat laatste is wel degelijk gebeurd maar de Bucks boden geen weerwerk en de wedstrijd kende een anticlimax na 43 seconden toen James Harden geveld werd door een aloude dijbeenblessure.

Blessureleed

Sinds James Harden in januari overkwam van de Houston Rockets hebben de Brooklyn Nets nog niet veel plezier beleefd aan de man. Welgeteld 186 minuten hebben James Harden, Kevin Durant en Kyrie Irving samen op het veld gestaan en tijd gehad om elkaar te leren kennen. De eerste keer dat Harden uitviel was begin april met een hamstringblessure en afgelopen weekend viel de point-guard opnieuw uit tijdens de halve finales van de Eastern Conference tegen de Milwaukee Buccaneers na welgeteld 43 seconden speeltijd.

Brooklyn Nets-coach Steve Nash vloekte maar vond, door de koppen bij elkaar te steken, alsnog een oplossing om Milwaukee te verslaan. Dat beaamde ook Kevin Durant die na de match met bloemetjes gooide naar de coaches voor hun krachtdadige optreden. “Dankzij de coaches hebben we het verlies van Harden goed opgevangen”, klonk het bij Durant.

Coach Milwaukee gaat de mist in

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de Milwaukee Bucks de Nets geen strobreed in de weg legden. Volgens analisten verzaakte de ploeg van coach Mike Budenholzer om voldoende driepunters doorheen de mand te gooien en afdoende te verdedigen. Nochtans is dat laatste één van de kwaliteiten van de Bucks. Enkel Giannis Antetokounmpo presteerde afgelopen weekend op niveau en dat deed coach Budenholzer gek genoeg naar de handrem grijpen. Hij roteerde veelvuldig om Antetokounmpo te sparen, bracht zo zijn ploeg uit evenwicht en dat leverde hem heel wat kritiek op. Kwatongen beweren zelfs dat zijn ontslag in de lucht hangt.

Ook Nets-coach, Steve Nash, zit met de handen in het haar, maar wel om andere redenen. Het is namelijk onmogelijk te voorspellen of James Harden snel zijn wederoptreden zal maken bij de Brooklyn Nets. Uit ziekenhuisonderzoeken blijkt immers dat de point-guard kampt met een hardnekkige dijbeenblessure en gezien de blessuregevoeligheid van de man kan deze wel eens een tijdje aanslepen. Het staat vast dat James Harden de tweede wedstrijd van de halve finales mist, maar daarna blijft het koffiedik kijken. To be continued...

Volg de ontknoping van de NBA op de kanalen van Eleven Sports 2, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.