'Penguin Town', de prachtige documentaire over schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns, nu te zien op Netflix

Op 8 juni is het de wereldwijde dag van de oceanen, een kans die Proximus Pickx met plezier grijpt om onze prachtige blauwe planeet te vieren. Met ‘Penguin Town’ legt Netflix alle geheimen van de waterwereld bloot, net als een onbekende pinguïnsoort die niet tussen de ijsschotsen leeft: de Afrikaanse pinguïn. 
 

Het streamingplatform leert ons alles over deze bijzondere pinguïns, een soort die ons alle clichés over de gekende pinguïns doet vergeten. De schattige vogels leven in Simon’s Town, een stad waar ze bij de lokale bevolking wonen. Hoewel de dieren heel wat schattigheid uitstralen, worden ze er bedreigd. De stad geeft hen dan ook alle rechten om verdere bedreiging te voorkomen. Ze krijgen ruimte in de natuurlijke en stedelijke gebieden en dat trekt logischerwijs toeristen aan. Het spektakel van de ‘lokale pinguïns’ is dan ook de omweg waard. 
 
De voortplanting van deze diersoort wordt ferm gestimuleerd. In de Zuid-Afrikaanse stad hebben ze zes maanden nodig om een partner te vinden. Door de gestimuleerde voortplanting probeert men een totale uitsterving te voorkomen. De documentaire wil dus twee verhalen brengen. Enerzijds komt de ernst van de situatie aan bod, maar anderzijds wordt ook de tragiek van het uitstervende ras in beeld gebracht. 

Ontdek 'Penguin Town' vanaf 16 juni op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 
 

Films

Bekijk alles
Top