Natalie Portman: op haar 40ste is er geen rol die ze niet aankan

Films | Natalie Portman wordt vandaag 40 jaar en is al vele jaren een absolute topper in Hollywood. Proximus Pickx viert haar verjaardag met een aantal straffe prestaties uit haar ondertussen zeer rijkgevulde carrière.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thor

Portman maakte heel wat goede carrièrekeuzes in haar leven. Zo was ze onder meer te zien in drie films van 'Star Wars', maar ze maakte ook deel uit van de 'Avengers'-franchise. Ze speelde in 2011 mee in 'Thor', waar ze in de huid kroop van wetenschapster Jane Foster. Ze wordt er verliefd op Thor, de God van donder en bliksem gespeeld door Chris Hemsworth. Ze kreeg toen de nodige lof voor haar prestatie, omdat ze diepgang gaf aan de film. Portman speelde nadien nog mee in 'Thor: The Dark World', ze verscheen zeer kort in ‘Avengers: Endgame’ en ze zal ook van de partij zijn in 'Thor: Love and Thunder', die in mei 2022 zal verschijnen.

Ontdek 'Thor' exclusief op Disney+ via de tv-optie 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing.

Annihilation

Portman is als actrice een kameleon. Er is bijna geen enkel type rol dat ze niet aankan. In de film 'Annihilation' zag ze meteen graten, omdat vrouwen zelden de hoofdrol spelen in een science fiction-film. In deze film draait het verhaal om Portman, maar ook om de vier andere vrouwen die deze film zo sterk maken. Dat was een krachtig signaal van regisseur Alex Garland. Met een dragende kracht als Portman is deze film een ‘must see’. Ze speelt er Lena, een wetenschapster en ex-soldate. Haar man gaat op een geheime expeditie en verdwijnt een jaar lang van de aardbol. Wanneer hij terugkeert, blijkt dat hij op een plaats is geweest waar er mogelijk buitenaards leven is en de man wordt ziek. Lena gaat op onderzoek uit, maar wat ze ontdekt tart alle verbeelding …

Ontdek ‘Annihilation’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Jackie

'Jackie' vertelt het verhaal van Jackie Kennedy, de vrouw van John F. Kennedy. De film gaat over de periode van de aanslag op de Amerikaanse president, tot aan zijn begrafenis. In deze aangrijpende film zien we hoe Jackie de liefde van haar leven verloor, maar de liefde van het volk won. Portman kreeg voor haar vertolking een nominatie bij de Golden Globes als beste actrice, maar ze won uiteindelijk niet. De actrice toonde in deze prent nog maar eens dat ze zich als geen ander in een rol kan vastbijten, wat het genre van de film ook is. Portman is een topper en we kijken nu al uit naar haar werk van de komende jaren.

'Jackie' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Black Swan

Deze film uit 2010 was een pareltje. Portman speelt in deze prent de rol van Nina Sayers, een ballerina die maar al te graag de rol van Witte en Zwarte Zwaan wil in een moderne opvoering van Het Zwanenmeer. De concurrentie is bikkelhard, met onder meer Lily (gespeeld door Mila Kunis). Het is een simpel verhaal, maar er zit veel diepgang in en Portman acteert weergaloos in 'Black Swan'. Ze trainde in die periode keihard voor de film. De actrice trainde zes maanden lang vijf tot acht uren om als een overtuigende ballerina over te komen en ze verloor ook bijna 10 kilo voor haar rol. De actrice kreeg wel bijzonder veel lof voor haar prestatie en won de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Een diepe buiging was op haar plaats voor haar glansprestatie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top