Ter gelegenheid van de verjaardag van Valorant hebben de teams van Riot Games heel wat informatie de wereld ingestuurd. Eén van de grotere nieuwtjes: er komt een mobiele versie van de game, en daar is de community heel blij mee.

Het was een aankondiging die door velen werd verwacht, maar nu is het officieel. Riot Games zal inderdaad een mobiele bewerking maken van zijn succesvolle FPS Valorant. Wekenlang hadden elementen die in de code van het spel waren verstopt het gerucht doen aanwakkeren dat een mobiele versie in de maak was. Nu is er geen ruimte meer voor twijfel: je zal je beste clutches met je vingertoppen kunnen uitvoeren.

Helaas heeft de studio, afgezien van de bevestiging dat het spel inderdaad in ontwikkeling is, niet veel extra details vrijgegeven. Zo weten we op dit moment nog niet op welk besturingssysteem de game zal kunnen draaien, maar een iOS- en Android-versie zouden op de agenda moeten staan. We kregen ook nog geen informatie over de datum waarop het spel zal uitkomen, hoewel er geruchten de ronde doen over een mogelijke onthulling van gameplay op de E3, die plaatsvindt van 12 t.e.m. 15 juni. Sommige in het spel verzamelde gegevens wijzen op een release in de zomer van 2021. Dan moeten we nog maar een paar maanden wachten vooraleer we Split, Haven, Icebox en co. kunnen bestormen.

De mobiele versie zal waarschijnlijk wel niet zo veel inhoud hebben als haar grote zus. De strategie zou die van League of Legends moeten volgen: eerst een stabiel spel aanbieden en beetje bij beetje inhoud toevoegen.

De timing van de aankondiging is natuurlijk niet toevallig. Die komt er een paar dagen na het einde van de Masters Reykjavik. Riot Games maakte van de gelegenheid ook gebruik om enkele indrukwekkende cijfers mee te delen. Zo kwam het aantal kijkers tijdens de grote finale boven één miljoen uit. En er zijn niet minder dan 14 miljoen actieve spelers geteld in het eerste jaar van de game. De FPS gaat dus een mooie toekomst tegemoet.

Copyright afbeelding: Tech Advisor & Valorant