Bergen en Oostende nek aan nek bij aanvang wedstrijd 3

Basketbal | De strijd om de Euromillions League titel is zeer close. Aanstaande maandag spelen Mons-Hainaut en Oostende de derde wedstrijd. Een van de twee teams heeft de kans om de leiding te nemen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De finale tussen Bergen en Oostende is zo onbeslist dat het moeilijk te zeggen is wie de Belgische basketbalkampioen zal worden. Ter herinnering, de titel wordt gespeeld in de beste van 5 wedstrijden. Om kampioen te worden, moet je drie wedstrijden winnen. En na twee wedstrijden staan Bergen en Oostende gelijk.
 
Oostende won de openingswedstrijd (68-65) maar Mons maakte zaterdagavond gelijk tot 1-1 na een goed gecontroleerde match (71-59). De derde wedstrijd (maandag, 20.00 uur) van deze finale zal nog geen beslissing brengen over de winnaar, maar zal een van de twee teams de mogelijkheid bieden om er een optie op te nemen.
 
De Bergse verdediging: een sleutel tot succes?
 
Zaterdag heeft Bergen haar overwinning te danken aan een ijzeren verdediging. De ploeg uit Henegouwen kreeg in geen enkel kwart meer dan 20 punten tegen (12, 18, 12, 17). Een ongelooflijke soliditeit die Oostende dwarsboomde. In het laatste kwart liet Mons de druk los om de krachten te sparen, maar de voorsprong was zo groot dat ze niets te vrezen hadden. Het team weet dus hoe ze het maandag zullen moeten aanpakken.
 
Aanvallend waren de mannen van Vedran Bosnic ook zeer efficiënt, dankzij twee spelers: Arik Smith (16 punten) en Ajdin Penava (14 punten). Als Oostende maandag wil voorkomen dat hun tegenstander doorgaat, zullen ze deze twee jongens in toom moeten houden.
 
Nog niet beslissend, maar…
 
De wedstrijd van maandag is belangrijk, maar nog niet beslissend. De winnaar zou zijn totaal aantal overwinningen op 2 brengen, zodat hij er nog maar één nodig zou hebben om met de eer te gaan lopen. Wat de verliezer betreft, die heeft nog twee wedstrijden om het goed te maken. Bergen en Oostende moeten zich dus nog niet te veel laten meeslepen door de inzet. Geen verlamming in zicht, zoals woensdag wel het geval zou kunnen zijn.
 
Maandag wordt de wedstrijd aan de kust gespeeld. Oostende zal het thuisvoordeel hebben, maar Mons heeft donderdag bewezen dat ze niet ver van hun tegenstander staan. Gesterkt door de overwinning van zaterdag, kunnen de mannen uit Bergen een goede start maken.
 
Bekijk de play-offfinale van de EuroMillions Basket League tussen Filou Oostende en Belfius Mons-Hainaut op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Het uitzendschema voor de play-offs:
 
Maandag 7/6: Filou Oostende - Belfius Mons-Hainaut (vanaf 19:45 op Pickx+ Sports 1)
Woensdag 9/6: Belfius Mons-Hainaut - Filou Oostende (vanaf 19:45 op Pickx+ Sports 1)
Vrijdag 11/6 (indien nodig): Filou Oostende - Belfius Mons-Hainaut (vanaf 19:45 op Pickx+ Sports 1)
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top