Legendarische wedstrijden: Chelsea en Liverpool zorgen voor spektakel in de kwartfinales van de Champions League

Chelsea behaalde dit seizoen voor de tweede keer in de geschiedenis van de Champions League de eindzege. De ploeg won in 2008 voor het eerst in de finale. Het seizoen daarna bereikten de Blues nog de halve finales, met name dankzij een knotsgekke wedstrijd tegen Liverpool in de vorige ronde.

Dat een wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League met 4-4 eindigt, is zeldzaam genoeg om opgemerkt te worden. Die indrukwekkende eindstand stond op 14 april 2009 op het scorebord na het Engelse duel tussen Chelsea en Liverpool, waardoor de Blues doorgingen naar de halve finales. In de heenwedstrijd hadden de Londenaren, gecoacht door Guus Hiddink, namelijk al Liverpool verslagen met 1-3.

Liverpool moet aanvallen

Met deze solide overwinning in de uitwedstrijd zat Chelsea in een comfortbale positie toen het tijd was om de Reds te ontvangen. Maar dit resultaat van de eerste kwartfinale dwong Liverpool zich in Londen offensief te tonen. Met de verplichting om met minstens twee doelpunten verschil te winnen en minstens drie doelpunten te maken, was het van levensbelang om keihard in de aanval te gaan.
 
Met voorin spelers als Fernando Torres of Dirk Kuyt stond Liverpool alvast offensief opgesteld. Maar aan de overkant bleek dat Chelsea met de spitsen Didier Drogba en Nicolas Anelka zeker ook niet van plan was op zijn lauweren te rusten.

Knotsgek scenario

Zoals gezegd heeft Liverpool in deze match geen andere keuze dan aan te vallen en zichzelf bloot te geven in een poging zich te kwalificeren. Na 19 minuten zet Fabio Aurelio de Reds goed op weg, voordat Xabi Alonso de voorsprong verdubbelt met een penalty in de 28ste minuut. De verwachtingen zijn op dit moment hoog gespannen bij Liverpool…
 
Bij rust staat het 0-2 en lijkt Liverpool een knappe prestatie neer te kunnen zetten. Het is pas echter in de tweede helft dat het interessant wordt. In amper 6 minuten brengen Drogba (51ste minuut) en Alex (57ste) de twee teams op gelijke hoogte. Liverpool moet op dit moment dus nog eens twee doelpunten maken om zich te kwalificeren… en dat doen ze ook. De twee cruciale goals worden binnengetrapt door Lucas Leiva (81ste) en Dirk Kuyt (83ste).
 
Maar het ondenkbare gebeurt: ook Chelsea heeft besloten om nog twee keer te scoren. Het is in de 76ste minuut dat Lampard de Blues op voorsprong brengt, voordat hij nog maar eens indruk maakt door ook het 4de doelpunt te scoren in de 89e.
 
Fan van deze serie? Lees ook over waanzinnige ontmoeting tussen Valencia en Lazio voor een plek in de halve finales van de Champions League in 2000.


UEFA Champions League

Bekijk alles
Top