De gekste riders van de sterren

Muziek | Elke grote ster heeft een eigen rider. Dat is geen chauffeur, maar een lijst van dingen die ze verwachten op de plekken waar ze optreden. Sommigen vragen gewoon om pintjes, water en sandwiches, maar anderen laten zich helemaal gaan. In ‘Fresh Music’ op Pickx+ leer je er meer over, maar hier zijn al enkele opvallende riders op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beyoncé

Laten we beginnen bij het begin, met Queen B. Beyoncé is een wereldster en kan zich dus wel wat veroorloven. Dat is dan ook duidelijk te zien op haar rider. De zangeres heeft een wel zeer specifieke eis voor haar kleedkamer: de ruimte moet namelijk altijd 25,5°c warm zijn. Daarnaast moeten er altijd kippenbouten- en vleugels aanwezig zijn, want zo’n grote ster krijgt natuurlijk grote honger. Dorst stillen met Coca Cola is dan weer een no go. Aangezien de artieste een contract heeft lopen met Pepsi, mag er nergens Coca Cola aanwezig zijn.

Jay-Z

De man van Beyoncé, rapper Jay-Z, heeft niet zo veel eisen als zijn partner. Toch is een ervan wel erg belangrijk: op zijn rider staat dat hij voor zichzelf maar liefst zeven kleedkamers nodig heeft. Wat de rapper precies doet met al die ruimtes weten we niet, maar het zijn er alvast genoeg om zijn hele gezin mee te nemen. Daarnaast moet er op plekken waar hij komt optreden ook steeds pindakaas en confituur van de hoogste kwaliteit aanwezig zijn. Geen goed optreden zonder peanut butter & jelly.

Taylor Swift

Taylor Swift houdt het een pak rustiger, maar heeft wel één constante factor in haar rider: koffie. De artieste wil dan ook telkens een grote caramel latte met ijs en twee suikertjes, een americano met ijs en gezoete soyamelk en een sneetje pompoenbrood. Een brave rider voor een zangeres die elf Grammy Awards op haar naam heeft staan.

Selena Gomez

Selena heeft lang een knipperlichtrelatie gehad met Justin Bieber en hun breuk heeft haar zo hard gekwetst dat ze de pijn meenam in haar rider. Tijdens enkele maanden na de definitieve breuk mocht niemand uit de crew Justin heten. Mannen die wel geboren waren met die naam moesten dus even onder een andere naam werken. Een ander deel van haar rider is dan weer veel normaler: kippenburgers en augurken.

Mariah Carey

De prijs voor de vreemdste rider gaat vast en zeker naar Mariah Carey. Deze wereldster vraagt namelijk specifiek naar een persoon die eigenhandig haar kauwgom weggooit. De werknemer is ook enkel daarvoor aangenomen en moet dus telkens wachten tot de zangeres klaar is met kauwen. Daarnaast moet er ook altijd een fles peperdure Cristal champagne aanwezig zijn én voorafgebogen rietjes.

Britney Spears

Het meest verrassende element op een rider, gaat dan weer naar de princess of Pop: Britney Spears. De zangeres wil namelijk dat er altijd een grote poster van Prinses Diana in haar kleedkamer hangt. Om te eten heeft ze ook haar eigen voorkeuren, want Britney wil cheeseburgers van de McDonald’s, zonder de broodjes.
 
Ontdek alles over de muziekwereld in ‘Fresh Music’ op zaterdag om 18u30 op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263! Ontdek het volledig aanbod van Pickx+ via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! 
 
 
 
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top