Vlaanderen Vakantieland: koninklijk genieten

Entertainment | Vorig week zaten we nog volop tussen de dieren, maar deze week gaat het er iets minder avontuurlijk en iets glamoureuzer aan toe. Presentatrice Maureen Vanherberghen gaat op royale tour met miss België 2021, Kedist Deltour.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste stop is, lekker toepasselijk, in de koningin der badsteden: Oostende. De dames hebben er afgesproken voor een heuse koninginnenfietsrit. Tijdens de rit houden ze dus halt bij verschillende plaatsen in de badstad die te maken hebben met koninginnen. De eerste stop is in de Sint Petrus- en Pauluskerk, een prachtig monument dat gemaakt werd ter ere van de allereerste koningin van België.
 
Tijdens de fietsrit houden de dames ook nog halt bij het borstbeeld van de ongekroonde koningin van het visserslied: Lucy Loes. Geheel in thema zingen ze ook nog een deel van een van haar West-Vlaamse nummers mee. Alleen dat dialect ligt voor Maureen iets minder goed.

Tram 44
 
De volgende halte in deze koninginnenaflevering is in Brussel, waar Maureen en Kedist tram 44 nemen: de mooiste in Brussel. Na wat deskundige uitleg over de geschiedenis van de tramlijn, kunnen ze vertrekken. Een stop op de weg is het Stocletpaleis, UNESCO werelderfgoed. Het paleis is een icoon van de beginnende moderne architectuur.
 
Maureen vat de tramlijn, die ook langs het Woluwepark en het Zoniënwoud komt bijvoorbeeld, samen in één treffende zin: “Het is net alsof we naar de televisie aan het kijken zijn vanuit het raam”.
 

Jules Destrooper

Hofleverancier Jules Destrooper kon natuurlijk niet ontbreken in deze royale aflevering en dus treken de dames naar Lo-Reninge. Meteen proeven is niet aan de orde, want eerst proberen ze een van de allereerste machines uit waarmee vroeger de koekjes gemaakt werden. Het algemeen verdict? Die vrouwen in de fabriek moeten enorm veel kracht gehad hebben.
 
Na al dat hard labeur is het niet alleen tijd voor proeven, maar ook voor koken. Maureen en Kedist leren hapjes maken met de koninklijke koekjes. Zo zie je maar dat ze niet alleen lekker zijn bij de koffie. Ook bij het aperitief misstaat Jules Destrooper niet. Alleen de hapjes met chili vielen iets minder in de smaak. Misschien toch iets te veel chili erin gedaan, Kedist?

Soegesties

Tijdens de Soegesties neemt Soe Nsuki ons mee naar de voormalige koninklijke renbaan in Groenendaal. Op dit moment schiet van de renbaan zelf niet veel meer over, maar hier en daar kan je nog overblijfsels van het monument vinden. De Koninklijke Loge, daarentegen, is wel blijven staan. Net als het kasteel van Loppem, de woning van Koning Albert I en zijn gezin, net na WOI. De laatste Soegestie is misschien wel de leukste: het koninginnenhapje!

Bekijk 'Vlaanderen Vakantieland' zaterdag om 18u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Lees hier meer over het nieuwe seizoen van 'Vlaanderen Vakantieland'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top