Stilaan maar zeker sijpelen er meer details binnen over de samenstelling van de kern van Excelsior Moeskroen. Zo werd de optie in het contract van doelman Nick Gillekens eerder deze week gelicht terwijl concurrent Vaso Vasic geen nieuw contract kreeg. Maar er zijn ook spelers die onder contract liggen en liever niet bij de club blijven.
Zo mikt verdediger Alessandro Ciranni op een transfer naar Zulte Waregem terwijl ook 'kind van het huis' Benjamin Van Durmen niet mee naar 1B zal zakken. La Dernière Heure weet dat de verdedigende middenvelder een clausule in zijn contract activeerde waarin stond dat hij bij een degradatie een vrije speler zou worden.

De 24-jarige Van Durmen is een product van Futurosport; het jeugdcomplex van Les Hurlus. De Henegouwer speelde de voorbije vijf seizoenen 97 wedstrijden voor Moeskroen, maar had in het vorige seizoen moeilijkheden om zich te profileren. Nu wil hij dus elders zijn kans grijpen.

Het plekje van Van Durmen wordt wel meteen al ingenomen door Noam Mayoka. Het 17-jarige jeugdproduct van Moeskroen tekende dit weekend zijn eerste profcontract.