Dit wist je nog niet over Omar Sy uit 'Lupin'!

Series |

Nadat het grote publiek Omar Sy in 2011 leerde kennen door zijn rol in ‘Les Intouchables’, maakt de Franse acteur opnieuw heel wat indruk in de Netflix-serie ‘Lupin’. Gelukkig is Sy in het echte leven geen meesterdief, maar wel een leuke acteur met een interessant verhaal.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Grote familie

Omar Sy groeide op in een gezin met acht kinderen. Samen met zijn Senegalese mama en papa woonden de acht kinderen één van de achttien Parijse arrondissementen. Zijn papa werkte als fabrieksarbeider nabij Parijs en zijn moeder als lokale schoonmaakster. Ondanks het feit dat zijn familie het niet breed had, het gezin woonde even in een sociale woning, verklaarde Sy dat hij een geweldige jeugd heeft doorgemaakt.

 

Verleden als komiek

Vlak nadat Omar Sy afstudeerde van de middelbare school kreeg hij een job aangeboden bij de lokale Franse radiozender Radio Nova. Hier werkte hij mee aan de komische rubrieken en ontmoette hij komiek Fred Testot. De twee sloegen de handen in elkaar en zouden de volgende zeven jaar samenwerken aan een sketchshow die heel populair werd in Frankrijk.

 

Niet professioneel geschoold

Dankzij de samenwerking met Fred Testot genoot Omar Sy plots van heel wat aandacht. Onder andere regisseurs Eric Toledano en Olivier Nakache zagen in Sy de hoofdrolspeler voor een kortfilm. Sy ontmoette de heren en vertelde aan hen dat hij enkel een komiek was en geen opleiding als acteur had gekregen. Dat was niet erg voor de regisseurs: zij wouden alsnog in zee met Omar Sy. Na de kortfilm deden ze ook beroep op de man voor de film ‘Les Intouchables’ (2011), de meest succesvolle Franse film aller tijden.

 

"Engels? Quoi?"

Nadat Omar Sy een César won voor zijn rol in ‘Les Intouchables’ (2011) zwaaiden de poorten naar Hollywood open. Er was echter één probleem: de man sprak weinig tot geen Engels. Dat kwam omdat Sy’s carrière zich tot op dat moment voornamelijk in Frankrijk had afgespeeld en de man nog geen opdrachten had gekregen in het Engels. Hij leerde in een ijltempo de taal en maakte ondertussen zijn debuut in tal van Hollywoodfilms waaronder ‘X-Men: ‘Days of Future Past’ (2014) en ‘Jurassic World’ (2015).

 

Tal van awards

Ondanks het feit dat Omar Sy geen professionele acteeropleding kreeg, won hij in 2012 een César voor zijn vertolking in ‘Les Intouchables’ (2011). Hij werd daardoor één klap ook de eerste zwarte acteur die deze prijs won. In datzelfde jaar won Sy ook de ‘Globe de Crystal’-prijs en de Satellite Award voor beste mannelijke hoofdrolspeler. Als je het ons vraagt zal Sy binnenkort nog meer prijzen op zijn conto schrijven.
 

Ontdek het tweede deel van 'Lupin' vanaf 11 juni op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Lees hier meer over 'Lupin' en Omar Sy:

Maak je klaar op het vervolg van ‘Lupin’ met deze korte terugblik!
Ontdek de magnifieke cast van de successerie ‘Lupin’
'Lupin': feit, fictie, of iets tussenin?
Netflix lanceert langverwachte 'Lupin' met Omar Sy
Het tweede deel van 'Lupin' belooft spannend te worden!


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top