Europees kampioen per ploeg Jos Verlooy heeft in Valkenswaard met de Monaco Aces de vierde manche van de Global Champions League (GCL) gewonnen. Net als vrijdag met Jacobien Dwerse Hagen legde hij zaterdag met Varoune een foutloos parcours af.
De druk om foutloos te blijven en zo de zege binnen te halen voor de Monaco Aces was voor Jos Verlooy en zijn Amerikaanse ploegmakker Laura Kraut hoog toen zij aan hun laatste opdracht moesten beginnen. Valkenswaard United had net de leiderspositie overgenomen van Doha Falcons met een blanco strafpuntenblad en een totaaltijd van 141.12, ruim 6 seconden sneller dan de Doha Falcons. Jos Verlooy kwam met Varoune, de 13-jarige ruin waarmee hij in september van vorig jaar voor de tweede opeenvolgende keer Belgisch kampioen werd, foutloos binnen in een snelle 70.69. Dat betekende dat Laura Kraut met Confu onder de 70.43 moest blijven om de Monaco Aces de overwinning te bezorgen. De Amerikaanse kweet zich perfect van haar taak met een nulronde in 69.06. 

De leermeester van Jos Verlooy, Harrie Smolders, kwam met zijn team, Paris Panthers, als laatste aan de start. Ook zij hadden op dat moment nog kans om te winnen. Smolders zette de zege ambities kracht bij met een foutloze rit in 67.00 maar zijn Ierse ploegmakker Darragh Kenny liep daarna 8 strafpunten op. Meteen was de zege een feit voor Jos Verlooy en de Monaco Aces.

Later zaterdag om 17u30 komt de Grobbendonkenaar nog in actie tijdens de individuele Global Champions Tour.