Volg het slotconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd live op Proximus Pickx

Na een wekenlange wedstrijd loopt de Koningin Elisabethwedstrijd op zijn einde. We mogen ons wel nog verwachten aan een fameus slotconcert waarbij de drie winnaars het beste van zichzelf zullen geven.
 

Op 3 mei begon een van de grootste internationale klassieke muziekwedstrijden: de Koningin Elisabethwedstrijd. De editie van 2021 stond in het teken van de piano en zag zo'n 58 kandidaten van 16 verschillende nationaliteiten langskomen. Er werden zes finalisten verkozen en op 29 mei werd de Fransman Jonathan Fournel gekroond tot winnaar van de wedstrijd. Op de tweede en derde plaats volgen de Rus Sergei Redkin en de Japanner Keigo Mukawa.
 
De Koningin Elisabethwedstrijd heeft een heel bijzonder seizoen achter de rug. Het concours werd onderbroken door het coronavirus, er waren optredens en concerten zonder publiek, met sociale afstanden en regelmatige tests en quarantaine voor de deelnemers. Het Brussels Philharmonic Orchestra en de drie winnaars bereiden zich in de Bozar voor woensdag voor op een slotconcert zonder publiek. Het concert en de muzikanten staan onder leiding van Stéphane Denève.
 
Dit hoogtepunt vindt plaats op woensdag 9 juni om 20u00. De derde laureaat, Keigo Mukawa, opent het optreden met een opvoering van Concerto nr. 5 in F majeur op. 103 door Camille Saint-Saëns. De tweede laureaat, Sergei Redkin, speelt Concerto n. 2 in G mineur op. 16 door Sergey Prokofjev. Tenslotte wordt het evenement afgesloten met het optreden van de winnaar van het concours, Jonathan Fournel, met het Concerto n. 2 in f klein op. 21 van Chopin. Een prestigieuze avond die uw oren zal strelen!

Muziek

Bekijk alles
Top