De Monegask Charles Leclerc (Ferrari) heeft op het stratencircuit in Bakoe de polepositie veroverd voor de Grote Prijs Formule 1 van Azerbeidzjan, de zesde WK-manche van het seizoen. Het is zijn tweede pole op rij, nadat hij twee weken geleden ook de kwalificaties won in Monaco.
Leclerc klokte 1:41.218. De Britse regerende wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) was 0.232 trager en start zondag vanaf de tweede plaats. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) en de Fransman Pierre Gasly (Alpha Tauri) starten vanaf de tweede rij.

Leclerc, die zijn negende pole pakte, profiteerde van het feit dat verschillende piloten geen laatste snelle ronde konden afleggen na een crash van Uki Tsunoda (Alpha Tauri) en Sainz.

In Monaco kon Leclerc niet profiteren van zijn polepositie. Na zijn crash in de kwalificaties haalde hij de start niet in zijn thuisrace.

Max Verstappen won twee weken geleden de Grote Prijs van Monaco en nam met die zege, zijn tweede van het seizoen na Emilia-Romagna, voor het eerst in zijn carrière de leiding in het wereldkampioenschap Formule 1. Hij heeft vier punten meer dan zevenvoudig wereldkampioen Hamilton.

De Grote Prijs van Azerbeidzjan is zondag om 14u voorzien.