Afgelopen weekend kwam er een einde aan de ESL National Championships (ENC), het nieuwe systeem van ESL om continuïteit in de Europese nationale kampioenschappen te brengen. Op het spel stonden twee slots voor belangrijke competities binnen het circuit. De eerste gaf toegang tot de IEM Cologne play-in, de tweede leverde een ticket op voor IEM Summer. En je zal het merken, onze Belgische vertegenwoordigers hebben hard gevochten.

Voor we het over de hoofdrolspelers hebben, willen we eerst de geweldige prestatie onderstrepen van onze vertegenwoordigende ploeg op dit Europese toneel: eClub Brugge. Het team maakt van de Benelux opnieuw een niet te missen regio in Europa.

eClub Brugge, een meer dan hoopvol niveau

Opmerkelijk aan het team van Brugge is dat 3 van de 5 spelers Belgen zijn, waardoor ze niet alleen het beste team van de Benelux zijn, maar ook van België! Het Belgische trio, erkend op de scene, bestaat uit Stev0se, de in-game leader en AWP’er van het team, simix, de rifler, en het laatste lid, ritchiEE. Die laatste werd aan het begin van het evenement helaas vervangen door zijn landgenoot van Project Eversio CrePoW.

Ondanks een last-minute wissel verliep de eerste wedstrijd van onze vertegenwoordigers bijna vlekkeloos, hoewel een dubbele overtime op Nuke (kaartpick van de tegenstander) de wedstrijd had kunnen doen kantelen. Uiteindelijk is het de ploeg uit Brugge die het haalde. De drie Belgen stonden samen met hun Poolse ploeggenoten, matty en n0tice, bovenaan de tabel.

De volgende wedstrijd zou een ander paar mouwen worden, want Sprout was de tweede opponent van de Benelux-kampioen.

Het Duitse team staat bekend als een vaste waarde in de Europese subtop, zo niet in de wereld. Stev0se en zijn team zouden snel ontnuchteren. We hebben trouwens nog altijd twijfels over de keuze van de map van het Brugse team. Vertigo lijkt niet een van hun sterke troeven te zijn. Met slechts 6 gewonnen rounds kwam Brugge tekort voor de finale en een mogelijke plek op de IEM Summer of in Keulen.

Keoz leidt LDLC OL naar IEM Cologne

Maar Club Brugge was niet onze enige vertegenwoordiger in dit toernooi. Nicolas “Keoz” Dgus, lid van LDLC OL, zette ook een opmerkelijke prestatie neer. De Franse ploeg ging er namelijk met de titel vandoor na een finale waarin de Belg de beste rating van het duel liet optekenen. De eindwinst was dik verdiend voor de spelers van LDLC, die na een uitstekend voorjaarsseizoen hun koffers mogen pakken voor de play-infase van IEM Summer!

Lambert, in-game leader van winnaar LDLC OL, maakte wat tijd vrij om onze vragen te beantwoorden.

Dag Lambert, eerst en vooral gefeliciteerd met jullie geweldige parcours! Hoe voelt het team zich na de overwinning? Het uitschakelen van de grootste teams uit de subtop op CSGO, dat moet toch een boost geven aan het team?

Hallo, bedankt! Ja, het voelt goed om de teams uit te schakelen die de hele subtop al enkele maanden domineren. Het moreel is inderdaad belangrijk. We hadden het nodig. Onze voorbereiding en ons werk werpen eindelijk hun vruchten af.

Als IGL is je rol in het team heel belangrijk en je krijgt een mooie visie op het spel. Wat waren voor jou de sterke punten van het team tijdens dit voorjaarsseizoen?

De sterke punten van het team dit voorjaar waren onze vastberadenheid en ons harde werk. Ik denk dat we menselijk gezien en qua wilskracht echt aan het maximum zaten om een resultaat neer te zetten en vooral om het zo gewenste ticket voor IEM Cologne te veroveren.

Jullie zijn nu gekwalificeerd voor de play-infase van IEM Cologne, een fantastisch resultaat voor het team. Hoe bereid je je voor op zo’n evenement?

Zo’n evenement moet je grondig voorbereiden, want het is het belangrijkste evenement in het eerste deel van ons seizoen. We hebben onszelf alle nodige middelen gegeven om dit evenement voor te bereiden (bootcamp, voorbereiding van de wedstrijden, …). Maar het belangrijkste is dat we individueel vertrouwen hebben om sterk te zijn wanneer we daar aankomen.

We konden natuurlijk niet met de kapitein babbelen zonder het ook te hebben over onze landgenoot en talentvolle speler Keoz.

Een van de drijvende krachten achter jullie succes, vooral in de finale, is onze Belgische landgenoot Keoz! Is zijn integratie tot nu toe goed verlopen?

Keoz zou je kunnen omschrijven als de ideale teamgenoot, een gast die enorm aardig is, een gast die heel goed de opmerkingen aanvaardt, die ernaar streeft zichzelf te verbeteren en vooral iemand die een blind vertrouwen heeft in zijn teamgenoten. Het is echt een plezier om elke dag met hem te spelen.

Hij is een vrij jonge speler en jij bent met je ervaring al een doorgewinterde prof. Hoe zie jij zijn ontwikkeling sinds zijn overstap naar jouw team, wat nog niet zo lang geleden is?

Voor mij wordt Keoz een vaste waarde binnen de Franse scene. Zoals ik al zei, hij is een van de beste teamgenoten die ik al heb gehad, zowel qua gedrag als vriendelijkheid. Om zich te ontwikkelen moet hij zich meer laten gelden, zoals hij bij ons begint te doen, en hij moet meer nauwkeurigheid in zijn spel brengen. Zo zal hij een complete speler worden.

Ter herinnering, Keoz sloot zich begin 2021 aan bij LDLC. Sindsdien is het team erin geslaagd zich aan te passen om goed samen te spelen met zijn nieuwe speler. Het hele team volgt in het spoor van het jonge Belgische wonderkind, dus we zullen ze de komende maanden op de voet volgen. En natuurlijk ook tijdens het evenement in Keulen dat in juli zal plaatsvinden.

Copyright: LDLC OL