It’s Deviltime: Eden Hazard & co aan de bak tegen Kroatië

Sport | België speelde donderdag een match oefenmatch tegen Griekenland (1-1). Zondag wacht het treffen tegen vicewereldkampioen Kroatië en dan zal Roberto Martinez wellicht met zijn sterkst mogelijke ploeg spelen. Wat mogen de fans verwachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tegen Griekenland kregen heel wat sterkhouders nog rust. Achteraan zullen Thibaut Courtois, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen wellicht in de ploeg komen ten koste van Simon Mignolet, Dedryck Boyata en Jason Denayer. Dat moet voor meer stabiliteit zorgen, wat tegen Griekenland toch wel een pijnpunt was. Kroatië heeft gevaarlijke aanvallende pionnen als Ivan Perisic, Andrej Kramaric en Ante Rebic rondlopen. Dat wordt een stevige test.

Nieuwe kans voor Dendoncker?

Het middenveld zal het felst op de proef worden gesteld. Martinez kan niet rekenen op Kevin De Bruyne en Axel Witsel. Youri Tielemans keert terug in het team en wellicht zal Leander Dendoncker, niet overtuigend tegen Griekenland, naast hem opdraven. Beiden staan voor een zware taak, want met Luka Modric, Mateo Kovacic en Marcelo Brozovic heeft Kroatië er veel weelde. Vooral Dendoncker zal zich moeten bewijzen, of tovert Martinez nog een verrassing uit zijn hoed voor de positie van verdedigende middenvelder?

Op de flanken is er meer keuze voor de bondscoach. Op links deed Thorgan Hazard het bijzonder goed tegen de Grieken, op rechts zou Timothy Castagne wel eens de voorkeur kunnen krijgen op Thomas Meunier. Die laatste zoekt nog steeds naar zijn beste vorm. Hét grote vraagstuk is echter Eden Hazard. Als er geen problemen opduiken gaat hij 45 minuten spelen tegen Kroatië.

Uitkijken naar Eden Hazard

Zal de smaakmaker de plaats van Yannick Carrasco innemen? De speler van Atlético Madrid steekt in bloedvorm, maar hij kan eventueel ook naar rechts uitwijken, waar Dries Mertens en Jérémy Doku afgelopen donderdag speelden. Of gaat Carrasco naar zijn ‘vertrouwde positie’ bij de Rode Duivels en neemt hij de plaats van Thorgan Hazard in?

Het hele land hoopt alvast dat Eden Hazard geen nieuwe blessures meer oploopt en snel weer zijn oude niveau haalt. Diep in de aanval is er geen twijfel omtrent Romelu Lukaku. 'Big Rom' hoopt alvast dat zijn aangevers Eden Hazard en Kevin De Bruyne snel weer topfit op het veld staan. Het maakt het leven van de spits toch net dat tikkeltje aangenamer…

Bekijk de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Kroatië op zondag 6 juni vanaf 20u25 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top