De maand mei heeft niet veel transfernieuws opgeleverd vanuit het Westelse Kuipje. Dat is natuurlijk niet geheel verwonderlijk aangezien de club van trainer wisselde (Jonas De Roeck kwam Bob Peeters vervangen) en er dus nog grondig geëvalueerd en geanalyseerd moet worden. Maar nu lijkt er zich toch een eerste versterking aan te kondigen.
Eind mei liet Wally Fofana aan zijn Facebookvrienden weten dat hij klaar was om het vliegtuig op te stappen richting Westerlo. Maar tot op de dag van vandaag werd de 19-jarige Gambiaan nog niet officieel voorgesteld bij de Kempenaars.

Fofana is een linksbuiten die het voorbije seizoen voor BK Milan uitkwam. De winger maakte ook deel uit van de Gambiaanse U20 selectie en maakte kennelijk heel wat furore op de TOTAL African Under 20 Cup of Nations. De tiener wordt dan ook tot de grootste talenten van Gambia gerekend. Met zijn transfer naar Westerlo hoopt hij de Europese droom waar te maken.

Ook zijn club liet al officieel weten dat het een akkoord heeft bereikt met KVC Westerlo. De club vertelde er in een adem bij dat het een vergoeding had gekregen voor Fofana, maar om welk bedrag het ging werd wel geheim gehouden.