Oostende kan grote stap richting titelwinst zetten in Euromillions Basketball League

Basketbal | Oostende heeft de eerste match van de finale van de play-offs van de Euromillions Basketball League gewonnen van Bergen. De kustploeg won met 68-65 in een wedstrijd die op details werd beslist. Oostende won dus de eerste partij, maar er is nog niets beslist tussen de twee beste teams van België. Zaterdagavond wordt de tweede match afgewerkt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Als de algemene finale - de best of five - van hetzelfde niveau is als de eerste match, dan mogen we ons aan een zeer spannende titelstrijd verwachten. Donderdagavond zette Oostende een eerste stap naar titelwinst nadat het met 68-65 won op eigen bodem. Het verschil tussen de twee is bijzonder klein.

De partij begon aan een hoge intensiteit, maar de regerende landskampioen wist na tien minuten de leiding te nemen (18-11). Maar Bergen gaf niet op en wist de volgende twee kwartieren (32-26 en 51-45) vast te houden. En in de laatste tien helse minuten speelden ze hun beste spel om de leiding te nemen (55-61). Maar Oostende kwam sterk terug met twee cruciale driepunters en wisten op het laatste moment zelfs te winnen (68-65).

Oostende is niet onaantastbaar

De belangrijkste les uit deze eerste match is de volgende: hoewel Oostende het goed heeft gedaan, is het verre van onaantastbaar. Bergen deed de landskampioen beven. De ploeg heeft bijzonder veel honger naar een eerste titel en gaat voluit zijn kans.

"We hebben bewezen dat we kunnen concurreren en hebben ons zelfs in de positie gebracht om te mikken op de overwinning tegen Oostende", vatte Bergen-coach Vedran Bosnic samen bij La Dernière Heure.

Fysieke paraatheid

Ondanks de overwinning was Oostende (nog) niet gerustgesteld over een goede afloop van de titelstrijd. Na een goede start lieten de kustjongens het wat los en ze moesten in de tweede helft hun meerdere erkennen in Bergen. Ze hebben hun nipte zege te danken aan een paar individuele flitsen aan het einde van de match.

"We lieten twee verschillende gezichten zien. Gelukkig kon de ploeg op het einde reageren zoals het hoorde", gaf coach Dario Gjergja toe aan La Dernière Heure. Oostende weet dat het aan een nederlaag is ontsnapt en zijn ze nu wakker geschud voor de komende matchen?

De Kroatische coach weet dat hij een sterkere bank heeft dan zijn tegenstander. De fysieke factor zal echter een belangrijke rol gaan spelen in deze finale. Zeker omdat Bergen nog één wedstrijd meer speelde in de halve finales. Maar in de sport weten we hoe belangrijk de mentaliteit kan zijn. Als Oostende de tweede match echter ook weet te winnen, zullen ze bij Bergen nog moeilijk kunnen terugkeren. Maar bij een gelijke stand ligt alles weer helemaal open.

Beleef de finale van de EuroMillions Basketball League-playoff tussen Filou Oostende en Belfius Bergen-Henegouwn op Pickx + Sports 1, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het uitzendschema voor de finale van de play-offs:

Zaterdag 5/6: Belfius Bergen-Henegouwen - Filou Oostende (vanaf 19.45 uur op Pickx+ Sports 1)
Maandag 7/6: Filou Oostende - Belfius Bergen-Henegouwen (vanaf 19.45 uur op Pickx+ Sports 1)
Woensdag 9/6 (indien nodig): Belfius Bergen-Henegouwen - Filou Oostende (vanaf 19.45 uur op Pickx+ Sports 1)
Vrijdag 11/6 (indien nodig): Filou Oostende - Belfius Bergen-Henegouwen (vanaf 19.45 uur op Pickx+ Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top