De wegen van spits Giorgi Kvilitaia en AA Gent scheiden. De Georgische goalgetter, die afgelopen seizoen uitgeleend werd aan Anorthosis Famagusta in Cyprus, tekende een driejarig contract bij APOEL Nicosia. Dat maakten de Buffalo's gisteren bekend. Middenvelder en jeugdproduct Robbie Van Hauter kreeg dan weer zijn eerste profcontract.
In de zomer van 2018 plukte AA Gent de Georgische international weg bij Rapid Wien. In de Arteveldestad kon Kvilitaia zich nooit helemaal doorzetten. De 27-jarige spits scoorde 7 doelpunten en gaf evenveel assists in 46 duels voor de Buffalo's. Afgelopen seizoen zocht hij speelminuten in Cyprus. Op huurbasis bij Anorthosis Famagusta stond Kvilitaia in 32 wedstrijden 15 keer aan het kanon. De Georgiër was topschutter van zijn club en wekte zo de interesse van APOEL Nicosia. Kvilitaia tekende er een contract tot medio 2024.

AA Gent maakte gisteren ook bekend dat de achttienjarige Robbie Van Hauter er een contract tekent. De defensieve middenvelder, die vorig jaar de jeugdschool van Lokeren inruilde voor die van AA Gent, ligt tot 2024 vast in de Ghelamco Arena. "Robbie heeft mij op korte termijn weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij kwam aan bij de beloften en profileerde zich meteen tijdens de oefenwedstrijden. Hij is een echte aanjager en beschikt over een zeer goede mentaliteit", aldus sportief manager Tim Matthys.