Mertens moet druk opvoeren tegen Sakkari op Roland Garros

Sport | Elise Mertens (WTA 15) heeft zich net als vorig jaar geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros na een spannende 4-6, 6-2, 6-4 donderdag tegen de Kazakse Zarina Diyas (WTA 93). De 25-jarige Limburgse is opnieuw de laatste Belgische hoop in het enkelspel in Parijs, terwijl het toernooi daar nog maar net begonnen is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch één Belgische tennisser zal present tekenen in de derde ronde van Roland Garros, wat bijvoorbeeld niet gezegd kan worden van de Fransen. Na de vroegtijdige uitschakeling van David Goffin en Alison Van Uytvanck wist Elise Mertens wel door te stoten. De Limburgse speelt nog verre van op haar hoogste niveau, maar kon het toch halen tegen de Australische Storm Sanders en de Kazakse Zarina Diyas. Haar volgende tegenstander wordt er eentje van een ander kaliber: Maria Sakkari, 18de op de wereldranglijst.
 
Relaxter spelen
 
Elise Mertens hoopt zaterdag tegen de 25-jarige Griekse met een gevoel van bevrijding te kunnen spelen nu ze haar resultaat van de vorige editie evenaard heeft. Toen verloor ze net voor de 1/8e finales van de Franse Caroline Garcia. De winnares van zes titels in het enkelspel en dertien titels in het dubbelspel speelde tot nu toe met iets te weinig peper achter haar slagen, wat in de tweede ronde openingen liet voor Diyas, die de eerste set verdiend won. Dat zal op z’n minst wat spanning veroorzaakt hebben voor de Belgische, die maar al te goed weet dat ze zich in de volgende ronde niet kan permitteren om hetzelfde te doen.
 
“De derde ronde halen is al iets bijzonders, want dat betekent dat ik toch al twee wedstrijden kon winnen”, zei Mertens. “Ik wil het goed doen in grandslamtoernooien omdat ze de belangrijkste van het jaar zijn, maar ik ben ook reekshoofd, dus ergens is het logisch dat ik tot dit stadium doorstoot. Toch ben ik blij dat ik mijn resultaat van vorig jaar evenaar. En ik hoop dat het feit dat ik in de derde ronde sta me zal helpen om relaxter te spelen. Het was eraan te zien in mijn tweede set tegen Diyas: als ik vrijer en agressiever speel, dan gaat het veel beter. Zeker mentaal ben ik klaar voor het vervolg.” Momenteel leidt Mertens met 4-3 in de onderlinge duels met Sakkari. Laten we hopen dat ze die kloof kan vergroten.
 
Volg de wedstrijden van Roland Garros het hele toernooi lang op Eurosport.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top