Stefano Pinna eindigt tweede in de eDivisie

Door Proximus

Deel dit nieuws

Stefano Pinna en zijn team VVV-Venlo hebben net niet aan het langste eind getrokken in de eDivisie. Onze Belg en zijn teamgenoot verloren de competitiefinale van PSV Esports en eindigden zo op een welverdiende tweede plaats.

Naast zijn nieuwe avontuur bij KRC Genk was de bekendste Belg op FIFA, Stefano Pinna, actief in de eDivisie, de nationale e-voetbalcompetitie van Nederland. Hij vertegenwoordigde VVV-Venlo op de PS4, terwijl teamgenoot Jesper Maes het shirt van de club droeg op de Xbox.

Het duo baande zich een weg naar de finale in een circuit dat bekend staat om zijn extreem hoge niveau. Clubs in het Nederlandse ecosysteem omringen zich gewoonlijk met de beste spelers, die de fantastische middelen van hun club ter beschikking hebben.

Aan het eind van het reguliere seizoen eindigde VVV-Venlo op de 12e plaats, het absolute minimum om door te gaan naar de volgende fase. Alleen de eerste vier clubs op de ranglijst waren rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales. De andere acht teams moesten een play-offfase overleven. Stefano en zijn teamgenoot vlogen door de play-offs en versloegen eerst FC Twente, dat in het reguliere seizoen op plaats 5 eindigde, met een totaalscore van 5-1 (3-1 & 2-0).

Na een fantastische kwartfinale die eindigde met strafschoppen ging VVV Venlo door naar de halve finale, waarin ze het opnamen tegen FC Emmen, nummer drie van het reguliere seizoen. Dankzij een doelpunt van onze Belg plaatste VVV Venlo zich voor de grote finale tegen PSV Eindhoven. Helaas verloor Stefano met twee doelpunten tegen één in de eerste wedstrijd. Zijn ploeggenoot kon de eindstand niet ombuigen na een door PSV gewonnen strafschoppenreeks.

De Belg mist dus nipt een nieuwe kampioenstitel en een geldprijs van 25.000 euro, maar zijn prestatie is het vermelden waard. Laten we ook even stilstaan bij de prestatie van de andere Belg in de competitie, Gilles Bernard. Hij verloor met zijn team AZ Alkmaar in de kwartfinale van Ajax.

Copyright afbeelding: VVV Venlo & eDivisie

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top