De Belgische regisseur Joachim Lafosse neemt met zijn nieuwe film "Les intranquilles" deel aan de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes. Dat hebben de organisatoren vandaag gemeld. Het filmdebuut van Laura Wandel, "Un Monde", en "La Civil" van de Vlaams-Roemeense Teodora Ana Mihai zijn geselecteerd voor de officiële selectie "Un Certain Regard".
Het is al de vierde keer dat een film van Lafosse geselecteerd werd voor het prestigieuze filmfestival. In 2012 werd zijn film "A perdre la raison" geselecteerd voor "Un Certain Regard", het onderdeel van de officiële selectie dat gedurfde films en jong talent in de schijnwerpers plaatst. Actrice Emilie Dequenne won toen een prijs. Hij maakte ook deel uit van de Quizaine des réalisateurs, voor "Elève libre" in 2008 en "L'Economie du couple" in 2016. Dit jaar maakt hij kans op de Gouden Palm.

"Les Intranquilles" vertelt het verhaal van een koppel van wie het leven overhoop gegooid wordt door mentale problemen. De productie is in handen van Stenola Productions en kreeg steun van het Centre du cinéma et de l'audiovisuel van de Federatie Wallonië-Brussel.

"Un Monde" van Laura Wandel en "La Civil" van Teodora Ana Mihai zijn dit jaar geselecteerd voor "Un Certain Regard".

"Un Monde" is een 100 procent Belgische productie, met als hoofdproducent Dragons Films en coproducent het Gentse productiehuis Lunanime, met steun van FWB en VAF. In 2014 zat de kortfilm "Les Corps" van Laura Wandel ook al in de officiële selectie van Cannes. "Un Monde", met in de hoofdrollen de Belgen Maya Vanderbeque en Gunter Duret, vertelt een verhaal over pesterijen op school.

Nog geselecteerd voor Un Certain Regard is "La Civil" van de Vlaams-Roemeense Teodora Ana Mihai. De film, geïnspireerd op waargebeurde feiten van kartelgeweld in Mexico, vertelt het verhaal van een Mexicaanse moeder die op zoek gaat naar haar dochter die werd gekidnapt door een drugskartel.

"La Civil" is een productie van Hans Everaert voor het Antwerpse productiehuis Menuetto, in coproductie met het productiehuis van de gebroeders Dardenne, Les Films du Fleuve, het Roemeense Mobra Films van Gouden Palm-winnaar Cristian Mungiu en het Mexicaanse Teorema.

Het filmfestival van Cannes vindt uitzonderlijk plaats van 6 tot 17 juli.