Brits duel in EK-poule D

Voetbal | 24 landen zullen vanaf 11 juni strijden om de Europese titel. Met nog maar een paar dagen te gaan voordat de competitie begint, is het tijd om de verschillende poules en teams die aan het werk zijn eens te bekijken. Vandaag nemen we een kijkje in poule D.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland, dat vierde eindigde op het meest recente WK, heeft nu een belangrijke status hoog te houden als een van de favorieten voor het EK 2020. Met hun uitstekende lichting jonge spelers zijn de Three Lions erop gebrand voort te bouwen op hun recente succes en te bewijzen dat Engeland verder kan gaan dan de ene wereldbeker die het in 1966 won.
 
De Engelsen hebben echter niet de gemakkelijkste groep gekregen. Want hoewel ze vaak in staat zijn een topspel neer te zetten, laten ze andere keren dan weer veel steken vallen. En Schotland, Kroatië (de finalisten van het WK 2018) en Tsjechië zullen het hen niet gemakkelijk maken.
 
Kroatië en Engeland gaan nek aan nek
 
Kroatië en Engeland troffen elkaar in 2018 in de halve finales van het WK. Destijds was het Kroatië dat als winnaar uit de bus kwam en haar eerste wereldbekerfinale speelde. De twee landen zullen elkaar in dit EK opnieuw ontmoeten, maar dan om de eerste plaats in hun poule te bemachtigen. Na drie jaar ligt het voordeel zeker bij Engeland, aangezien zij met het thuisvoordeel spelen en dus aangemoedigd worden door hun eigen fans. Dat is in meerdere opzichten goed voor het moreel.
 
De Tsjechen zullen in hun kansen moeten geloven. Ze hebben onlangs goede vorm getoond tegen België en bewezen dat ze met de besten kunnen wedijveren, zelfs voor één enkele wedstrijd. En aangezien de ploeg die derde staat in de poule zich kan plaatsen voor de volgende ronde, zou het niet verrassend zijn als de Tsjechen uit poule D zouden komen. Schotland keert op haar beurt terug op het internationale toneel na een afwezigheid van 23 jaar.
 
Alles op Britse bodem
 
De wedstrijden in poule D worden uitsluitend in het Verenigd Koninkrijk gespeeld. Londen (Wembley) en Glasgow (Hampden Park) zullen namelijk gastheer zijn. Dit zal de reistijd verkorten, wat nuttig kan zijn voor de rest van het toernooi.
 
Engeland heeft het geluk al zijn wedstrijden op Wembley te mogen spelen, terwijl Schotland zijn beide duels tegen Kroatië en Tsjechië op eigen bodem zal spelen. We zouden kunnen denken dat dat voordeel ervoor zal zorgen dat de Schotten uit de poule zullen komen, maar nog niets is zeker.
 
De kalender van poule D:
 
Zondag 13 juni

  • Engeland - Kroatië: 15.00 uur
Maandag 14 juni
  • Schotland - Tsjechië: 15.00 uur
Vrijdag 18 juni
  • Kroatië - Tsjechië: 18.00 uur
  • Engeland - Schotland: 21.00 uur
Dinsdag 22 juni
  • Kroatië - Schotland: 21.00 uur
  • Tsjechië - Engeland: 21.00 uur
Volg alle EK-wedstrijden, en in het bijzonder die van de Rode Duivels, op de kanalen van Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top