Normaliter zou de Pro League woensdag een beslissing nemen over de eventuele toevoeging van de beloftenteams in de amateurreeksen én over de degradatieformule voor het komende 1A-seizoen. Maar - zoals verwacht - werden de twee items wederom op de lange baan geschoven.
De Pro League kon trots aankondigen dat er een akkoord was met Voetbal Vlaanderen en ACFF over de toevoeging van de beloftenteams in de amateurreeksen, maar die aankondiging viel in dovemansoren bij de kleinere 1A-teams. Die waren vooral geïnteresseerd in het opschuiven van de degradatieformule van drie dalers (normaliter in het seizoen 2021-2022), maar daar was er dan weer tegenspraak van de grotere teams.

Uiteindelijk werd er beslist om niet te stemmen over de twee items. Binnen de Pro League hopen ze om op de volgende vergadering (11 juli) wél over te kunnen gaan tot een stemming. Tot dan moeten de 1A-clubs dus hun seizoen voorbereiden zonder te weten hoeveel teams er daadwerkelijk kunnen degraderen op het einde van het seizoen.