Vandaag (woensdag) staat er alweer een belangrijke vergadering op de agenda van de Pro League. Wat gaat er gebeuren met de (beste) beloftenteams van België? En hoeveel teams gaan na het komende seizoen er nu uiteindelijk moeten degraderen uit 1A?
Van het oorspronkelijke plan om meer beloftenteams te integreren in 1B lijkt alvast geen sprake meer. De G5 mikt nu eerder op een toevoeging van hun beloften in de amateurreeksen (vier in eerste amateur, vier in tweede amateur, ...), maar ook daar is wederom geen concensus over.

Wat wel nog belangrijk kan zijn voor de 1B-teams is de degradatiestrijd van 1A. Volgens de akkoorden van vorig seizoen zouden er in het komende seizoen drie 1A-teams naar 1B zakken zodat er in 1A weer 16 teams komen. Vanuit 1B zou er dan ook maar één team promoveren, maar komen er dus drie in de plek. Dat zou de deelnemerslijst verhogen naar tien teams.

Maar ook hier is er - u raadt het al - complete onenigheid tussen de grote teams en de kleinere teams, aldus Het Nieuwsblad. De kleinere teams zouden de driedubbele degradatie graag nog een jaartje opschuiven, maar dat zien de topteams dan weer liever niet gebeuren.