De leukste kinderfilms in de cinema

Nog even wachten en dan mogen we weer lekker in het donker naar een film kijken op het grote scherm. Ja hoor: de cinemazalen openen op 9 juni. Ook voor de kinderen betekent dat feest, want de programmatie is hen niet vergeten. Hier zijn de kinderfilms waar je voor naar de cinema kan trekken.

Tom & Jerry

Een legendarische rivaliteit steekt opnieuw de kop op wanneer Jerry zijn intrek neemt in het beste hotel van New York City op de vooravond van de ‘bruiloft van de eeuw’. De wanhopige bruiloftsplanner ziet maar één manier om Jerry weg te krijgen en dat is door Tom erop af te sturen. Maar het kat-en-muisspel escaleert en dreigt zowel de bruiloft, als de carrière van de planner en het hotel te ruïneren. En op wie heeft die duivelse hotelmedewerker het gemunt?

K3: Dans van de Farao

Marthe, Hanne en Klaasje zitten volop in de voorbereidingen van hun nieuwe albumrelease, die zal doorgaan in het Egyptisch museum. Alles loopt goed, tot de meisjes plots een mysterieuze Egyptische Wenskat ontmoeten die hen elk één wens geeft. Marthe wenst dat ze alles kan kopen wat ze maar wil, Hanne wil gedachten kunnen lezen en Klaasje vraagt om zoveel wensen te mogen doen als ze maar wil. Hun wensen komen uit, maar wat K3 niet weet, is dat de kat vervloekt is. Hun grootste dromen beginnen zich dus al snel tegen de meisjes te keren en hun vriendschap dreigt in gevaar te komen.

Pieter Konijn 2

Zij die Pieter Konijn kennen, weten dat hij al eens ondeugend kan zijn. Nu hij, Bea en Thomas hebben besloten om alles achter zich te laten en braaf te zijn, moet hij zich gaan gedragen. Dat blijkt echter net iets moeilijker dan verwacht. Pieter vertrekt naar de ruige buitenwijken van de stad, waar zijn kattenkwaad wel gewaardeerd wordt. Tot zijn familie plots in gevaar blijkt te zijn en hij voor eens en altijd moet kiezen wat voor soort konijn hij wil zijn.

De Elfkins

Heb jij ooit al een Elfkin gezien? Waarschijnlijk niet, want het volk woont al tweehonderd jaar onder de grond. Maar op een dag snakt de vrolijke Helvi naar meer en wil ze op onderzoek naar de grotemensenwereld. Ze trommelt haar vriendjes op en verlaat haar thuis om letterlijk en figuurlijk grootse avonturen te gaan beleven. Vindt ze de vrijheid waar ze van droomt?  

Wolfwalkers

Deze film speelt zich af in een tijd van bijgeloof en magie, waarin wolven worden gezien als demonisch en de natuur als een kwaad dat getemd moet worden. Een jonge jager in opleiding, Robyn, wordt samen met haar vader naar Ierland gestuurd om de laatste roedel wolven uit te roeien. Maar wanneer Robyn een wild inheems meisje, Mebh, redt, raken ze bevriend. Mebh laat Robyn de wondere wereld van Wolfwalkers zien.

Top